Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Φεύγουν από τη Haas Μάγκνουσεν και Γκροζάν

Με νέο δίδυμο οδηγών αγώνων θα «τρέχει» η Haas το 2021 στη Φόρμουλα Ένα, καθώς ο Γάλλος Ρομέν Γκροζάν και ο Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν αποκάλυψαν σήμερα μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αποχωρούν από την αμερικανική ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Ο Γκροζάν, ο οποίος διάγει την ένατη σεζόν του στη Φόρμουλα Ένα, εντάχθηκε στο δυναμικό της Haas το 2016, έχοντας «ομόσταυλο» τον Μεξικανό Εστέμπαν Γκουτιέρες, και βαθμολογήθηκε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, καθώς η ομάδα κατετάγη όγδοη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ο Μάγκνουσεν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με τη McLaren το 2014, αντικατέστησε τον Γκουτιέρες το 2017 και μαζί με τον Γκροζάν «ανέβασαν» τη Haas στην πέμπτη θέση των κατασκευαστών το 2018. Όμως, τα επόμενα χρόνια ήταν δύσκολα και το 2019 η ομάδα κατετάγη ένατη με 28 βαθμούς, ενώ μέχρι στιγμής μέσα στο 2020 η Haas έχει συγκεντρώσει μόλις τρεις βαθμούς (σ.σ. δύο ο Γκροζάν και έναν ο Μάγκνουσεν).

Δεδομένου ότι η Haas έχει υπογράψει το νέο «Σύνταγμα» της Φόρμουλα Ένα για να παραμείνει στο πρωτάθλημα για τα επόμενα πέντε χρόνια από το 2021, η αμερικανική ομάδα καταστρώνει μια νέα πενταετή στρατηγική. Αυτή περιλαμβάνει μια διαφορετική κατεύθυνση με τους οδηγούς, με τους Γκροζάν και Μάγκνουσεν να ετοιμάζουν τις... βαλίτσες τους στο τέλος της χρονιάς, μετά από πέντε και τέσσερις σεζόν στην ομάδα, αντίστοιχα.

Παραμένει άγνωστο ποιοι θα οδηγήσουν το μονοθέσιο της Haas το 2021, αλλά εκτιμάται ότι τουλάχιστον τη μια θέση οδηγού αγώνων θα πάρει «πιλότος» από την ακαδημία της Ferrari. Όσον αφορά τους Γκροζάν και Μάγκνουσεν, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις οδηγού αγώνων σε ομάδες για την επόμενη χρονιά, αλλά, αυτή τη στιγκή, οι πιθανότητές τους να πάρουν μια θέση είναι ελάχιστες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

randomness