Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέλος Δ.Σ. ΠΟΥ για πανηγυρισμούς οπαδών στη Νάπολι: «Βλάκες! Με πονάει να βλέπω αυτές τις εικόνες»

«Βλάκες! Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, ευτυχώς συνέβη στη Νάπολη, όπου οι αρχές και ο δήμαρχος έχουν θέσει αυστηρά μέτρα και η συχνότητα εμφάνισης του ιού είναι χαμηλότερη από ότι αλλού». 
 
    Με αυτά τα λόγια ο Ρανιέρι Γκουέρα, μέλος του ΔΣ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε συνέντευξη κατά τη διάρκεια της εκπομπής Agorà στο Rai 3, σχολίασε τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της Νάπολι στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά την κατάκτηση του ιταλικού Κυπέλλου.
 
    «Με πονάει να βλέπω αυτές τις εικόνες», πρόσθεσε. «Θυμάμαι πόσο μέτρησε το παιχνίδι τηε Αταλάντα στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας στη Λομβαρδία. Δεν θα ήθελα να επαναληφθεί τώρα, που η επιστημονική και τεχνική επιτροπή προσπάθησαν να αποδεχθούν τις προτάσεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC), προκειμένου να μην περιορίσει εντελώς το ποδόσφαιρο. Όλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους όπως πάντα. Ο κορονοϊός κυκλοφορεί ακόμα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ξεφύγει από ένα πιθανό δεύτερο κύμα, επειδή ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί. Αλλά σε σύγκριση με πριν, είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι και ικανοί να εντοπίσουμε νέες, πιθανές μικρο-εστίες».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ