Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε επαναληπτικό αγώνα οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου

Στα επαναληπτικά θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, καθώς τερμάτισαν στην 5η και τελευταία θέση της προκριματικής σειράς τους με χρόνο 7:33.94.

Στα ημιτελικά, από την 1η προκριματική σειρά του αγωνίσματος προκρίθηκαν ο 1ος Καναδάς με τις Φίλμερ/Γιάνσενς (7:18.34), η 2η Ρουμανία με τις Αλινινκάι/Μπούχους (7:20.36) και η 3η Ιταλία των Τοντοντονάτι/Ρότσεκ (7:22.79).

Όπως και η Ελλάδα, το πλήρωμα των ΗΠΑ με τις Καλμόε/Έισερ θα διεκδικήσει μέσω επαναληπτικού αγώνα την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου γυναικών.

Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες θα αγωνιστούν στα επαναληπτικά τα ξημερώματα της Κυυριακής (25/7).

Κυρίδου: «Αύριο για το 100% και την πρόκριση»

Η πρώτη τους προσπάθεια για πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιλ, δεν στέφθηκε από επιτυχία σήμερα (24/7), αλλά το θετικό για τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου είναι πως αύριο, Κυριακή (25/7) θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, μέσω των επαναληπτικών του αγωνίσματος. Το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό στις 3:50 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, με αντιπάλους τις ΗΠΑ, Ιρλανδία και Κίνα. Μόνο η 4η βάρκα μένει εκτός ημιτελικών, κάτι που σημαίνει πως οι Κυρίδου/Μπούρμπου θέλουν απλώς να αποφύγουν την τελευταία θέση. 

Η Μαρία Κυρίδου τόνισε μετά την κούρσα: «Ξεκινήσαμε την κούρσα δυνατά να δούμε που θα είμαστε με τα υπόλοιπα πληρώματα. Πιέσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε στο πρώτο μισό της κούρσας, ύστερα όμως δεν δώσαμε το 100% γιατί θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για αύριο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ότι υπήρχε λίγο άγχος υπήρχε. Εγώ προσωπικά το διαχειρίστηκα καλά το άγχος μου. Πιστεύω πιο πολύ ήταν ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί πως θα διαχειριστούμε τη κούρσα, μάλλον το είχαμε συνεννοηθεί, αλλά δεν βγήκε ακριβώς το ίδιο, οπότε εντάξει πάμε αύριο να πετύχουμε το 100% κι ό,τι καλύτερο. Είμαι αισιόδοξη. Το πλάνο για την κούρσα είναι καλό, απλά αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα θα το πάμε ως το τέλος».        

Από αντι-ντόπινγκ έλεγχο πέρασε η Χριστίνα Μπούρμπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κούρσας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ