Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σιγουριά στην βρετανική κυβέρνηση ότι η PL θα βοηθήσει τις ομάδες της EFL

Η βρετανική κυβέρνηση εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η Premier League θα βοηθήσει τους συλλόγους των μικρότερων κατηγοριών να «επιβιώσουν» από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε την Τετάρτη (30/9) ο Υπουργός Αθλητισμού Νάιντζελ Χάντλεστον.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Χάντλεστον τόνισε πως ήταν «ζωτικής σημασίας» το γεγονός ότι οι μεγάλοι σύλλογοι «αποδέχθηκαν τις ευθύνες τους».

«Περιμένουμε και απαιτούμε από αυτούς να βοηθήσουν περαιτέρω στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου», τόνισε ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας και πρόσθεσε:

«Αυτό ακριβώς φαίνεται να το καταλαβαίνει η Premier League και είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξουν το ρόλο τους και θα έχουμε μια ανακοίνωση πολύ σύντομα».

Η Premier League έχει συζητήσει μια πιθανή «ένεση» μετρητών προς την English Football League (EFL), αλλά φαίνεται πως δεν συμφωνούν όλες οι ομάδες σε αυτό, τονίζοντας πως έχουν ήδη συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό με τα τέλη που πληρώνουν στις μεταγραφές.

Οι σύλλογοι της League Two, τρία «επίπεδα» κάτω από την Premier League βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τα εισιτήρια, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για «ζημιά» περίπου 200 εκατομμυρίων λιρών (255 εκατομμύρια δολάρια), εφόσον αγωνιστούν σε όλη τη σεζόν πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο Χάντλεστον επιβεβαίωσε ότι οι σύλλογοι της National League, της 5ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, είχαν λάβει κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα λάμβαναν οικονομική υποστήριξη για να ξεκινήσουν τη σεζόν τους αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Περιμένουμε την Premier League να αναλάβει το ρόλο της, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της EFL, και στη συνέχεια τα χρήματα της κυβέρνησης θα επικεντρωθούν σε εκείνους που έχουν απόλυτα ανάγκη», τόνισε.
Ερωτηθείς εάν αυτό σήμαινε πως δεν θα υπάρξει κυβερνητική υποστήριξη για τους συλλόγους της EFL, ο Χάντλεστον ανέφερε πως το σχέδιο είναι ακόμη υπό «επεξεργασία».

«Μπορώ να πω ότι περιμένουμε κι απαιτούμε από την Premier League να συνεργαστεί με το EFL πολύ προσεκτικά, για να βεβαιωθούμε ότι παίρνουν στα σοβαρά τις ευθύνες τους», πρόσθεσε.

Ορισμένοι προπονητές της Premier League, όπως ο Γιούργκεν Κλοπ της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ, δήλωσαν ότι οι σύλλογοί τους, που απολαμβάνουν πολύ υψηλά τηλεοπτικά έσοδα, θα πρέπει να βοηθήσουν τις χαμηλότερες κατηγορίες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.