Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» υποστηρίζει η ΚΕ του ΚΚΕ

«Με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο στην Βουλή, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ. Οπως αναφέρεται, η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού καλλιεργώντας κλίμα «εθνικής ομοψυχίας», ενώ η ανασχηματισμένη κυβέρνηση επιδιώκει την γρήγορη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου.

«Τα αναπτυξιακά πακέτα και τη ρύθμιση του χρέους πάλι ο λαός θα τα πληρώνει, θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο όπως ακριβώς και τα προηγούμενα» σχολιάζεται και προστίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων που συμφώνησαν οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο παίρνει καινούργια αλλά επιστρατεύει τους ίδιους εκβιασμούς που χρησιμοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το δίλημμα «ή παίρνουμε αντιλαϊκά μέτρα ή καταστρεφόμαστε»».

Τονίζεται ότι «οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ και ο καπιταλισμός δε μπορούν να αλλάξουν, με διαπραγματεύσεις, εναλλαγή κυβερνήσεων και δημοψηφίσματα», με την κατάσταση για τον λαό να «χειροτερεύει και εξαιτίας των ανταγωνισμών που οξύνονται μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εντός και εκτός Ευρωζώνης».

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης για οργάνωση της αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα, αλληλεγγύης στους αδύναμους, άνεργους και ανήμπορούς και για αντεπίθεση για πραγματικά ριζικές αλλαγές:

-Στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στις εργατικές λαϊκές δυνάμεις, «σε εκείνους που με ριζοσπαστικό προσανατολισμό πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα έχουν και τη δυνατότητα και την πείρα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα».

-Σε όσους αρνούνται να ζουν καθημερινά με τον εκβιασμό «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την ΟΝΕ», σε όσους «θέλουν να αποφασίζουν αυτοί για την τύχη τους και όχι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια όσους καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει δικές της αναπτυξιακές δυνατότητες και έμπειρο εργατικό δυναμικό που μπορεί να αξιοποιήσει».

-Σε όσους «κατάλαβαν έστω και τώρα ότι οι παγίδες κρύβονται και μέσα στην κάλπη, όπως έγινε με το τελευταίο δημοψήφισμα που το ΟΧΙ έγινε επαίσχυντο ΝΑΙ».

-Σε όσους «προβληματίζονται για το πώς θα ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό, την φοβία, τις αυταπάτες».

Το ΚΚΕ καλεί όλους αυτούς να ξανασκεφθούν την θέση του πως «στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου δε μπορεί να υπάρξει «αριστερή» ή όπως αλλιώς ονομαστεί, κυβέρνηση που θα υλοποιήσει μια πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να οδηγήσει σε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», καθώς και τις «αρνητικές συνέπειες που είχε για τα λαϊκά συμφέροντα και το εργατικό λαϊκό κίνημα το εκλογικό αδυνάτισμα του ΚΚΕ».

Το ΚΚΕ «με συνέπεια και σταθερότητα προβάλλει με το επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα του το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και προτεραιοτήτων» επισημαίνει η Ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «η εργατική-λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους προς όφελος του λαού γιατί θα στηρίζει την κοινωνική παραγωγή με κίνητρο την κοινωνική ευημερία στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό».

Τονίζει πως αυτή είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για τον λαό, και ο μοναδικός δρόμος που αποτρέπει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί σε αποφασιστική ενίσχυσή του, και επισημαίνει την αναγκαιότητα ο λαός να απορρίψει «τόσο εκείνες τις δυνάμεις που από κυβερνητική θέση καταδίκασαν και συνεχίζουν να τον καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανασφάλεια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ παλιότερα - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σήμερα) όσο και εκείνους που προαλείφονται για κυβερνητικούς θώκους σε πιθανές αντιλαϊκές κυβερνητικές συμπράξεις (ΠΟΤΑΜΙ)».

Καλεί τον λαό να απομονώσει ακόμα πιο μαζικά την «εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και την υποκριτική δήθεν «αντιμνημονιακή» ρητορική της σιγοντάροντας τα κόμματα του διεφθαρμένου αστικού κατεστημένου».

Καλεί επίσης τον λαό να μην παγιδευτεί «σε νέα επίδοξα αναχώματα τύπου «αριστερή πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ» και σε όσους σήμερα διαφοροποιούνται δήθεν από τα μνημόνια ενώ ορκίζονται πίστη στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχα αυτοί θα διορθώσουν την κυβέρνηση παγιδεύοντας το λαό σε νέες αυταπάτες και μάταιες ελπίδες».

Υπογραμμίζει ότι η προοπτική για τους εργαζόμενους και τον λαό δεν είναι η αναμονή παλιών ή νέων «σωτήρων», αλλά στην αλλαγή τάξης στην εξουσία.

«Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία» αναφέρει η Ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος.

Το ΚΚΕ τονίζει, επίσης ότι «ο 21ος αιώνας με βάση την πείρα και τα διδάγματα των λαών και των κινημάτων τους μπορεί και θα φέρει νέες νίκες αρκεί όσο γίνεται πιο έγκαιρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στην ευρύτερη περιοχή μας να υπάρχει ένα κίνημα χειραφετημένο από τα ιδεολογήματα και την επιρροή των δυνάμεων του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων».

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και της ΚΝΕ να δυναμώσουν την επικοινωνία, τη συζήτηση, τους δεσμούς με τον εργατικό-λαϊκό κόσμο, να διαδώσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, προσθέτοντας «σε μια περίοδο όπου συνεχώς νέα κυβερνητικά μέτρα θα ματώνουν το λαό μας που θα εντείνεται ο κρατικός αυταρχισμός και η καταστολή, η εργοδοτική τρομοκρατία που μεγαλώνουν οι κίνδυνοι νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, χρειάζεται να ανέβει η επαγρύπνηση, η ετοιμότητα όλων.

«Τις επόμενες μέρες όλοι και όλες να βρισκόμαστε σε επαφή με τις κατά τόπους οργανώσεις του κόμματος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, τους μαζικούς φορείς του λαϊκού μας κινήματος» καταλήγει η Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

 Πηγή: ΑΠΕ