Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επιστολή Αννας Διαμαντοπουλου στον πρωθυπουργό για την ανεργία

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς με αναλυτικές προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας, έστειλε η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση Αννα Διαμαντοπούλου.

 

«Ύστερα από την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και εν όψει της έναρξης της νέας διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία, έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε την κοινοβουλευτική συναίνεση και την εθνική ωρίμανση», σημειώνει και επισημαίνει ότι ύστερα από 5 χρόνια, η ΕΕ αντιλαμβάνεται ότι το σχέδιο θέλει αλλαγές και η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο που θα προωθεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Το μείζον, όμως, εθνικό μας ζήτημα σήμερα είναι η ανεργία και η μείωση της».

 

Προτείνει 8 συγκεκριμένα μέτρα - δράσεις, που θα προσελκύσουν, όπως λέει, επενδύσεις και θα αμβλύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, ειδικά των νέων, με σεβασμό στις διεθνείς πρακτικές απασχόλησης, με διασφάλιση των κανόνων του εργατικού δικαίου και με διεύρυνση των οριζόντων της καινοτομίας, αίροντας εμπόδια αναχρονιστικά.

 

Μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου προτείνει fast track διαδικασίες για την εκτέλεση των δημοσίων έργων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικό καθεστώς κινήτρων για την εγκατάσταση ερευνητικών κέντρων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, ομάδα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων για εισαγωγή πρώτων υλών και διευκόλυνση των εξαγωγών, ειδική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύσταση ειδικού γραφείου στην Ελλάδα που θα χρηματοδοτεί και θα στηρίζει απευθείας επενδύσεις,διμερής συμφωνίες με επιμέρους χώρες που έχουν αναπτύξει επιτυχώς συνεργασίες μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ