Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Η Ώρα του Πρωθυπουργού: Κ. Μητσοτάκης - Αλ. Τσίπρας Αντιπαραθέσεις για εγκλήματα διαφθοράς και μεταναστευτικό-προσφυγικό

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση εγκλημάτων διαφθοράς και της Φώφης Γεννηματά για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό ψεύτη, δειλό και απόντα από την ψηφοφορία για τους νέους Ποινικούς Κώδικες. Επέκρινε τις πρόσφατες αποφάσεις για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, την αποδέσμευση λογαριασμών κατηγορούμενων για ξέπλυμα δημόσιου χρήματος, την παραγραφή αδικημάτων για θαλασσοδάνεια στον χώρο του Τύπου και την άρνηση να ψηφίσει την αυστηροποίηση των ευθυνών υπουργών για αδικήματα επ ευκαιρία της άσκησης των καθηκόντων τους σε χρονικό βάθος δύο κοινοβουλευτικών θητειών.

K. Mητσοτάκης

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για παγίδα έντασης και χαρακτηρισμών που δεν θα ακολουθήσει, τον χαρακτήρισε θεσμικά αδιάβαστο και επιπόλαιο και ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, μετέτρεψε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σε ό,τι αφορά στο ακαταδίωκτο των τραπεζών, απάντησε ότι υπόκεινται σε ελέγχους από τις Διοικήσεις τους, την Τράπεζα της Ελλάδος και ισχύον αυστηρό πλαίσιο που ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Φ. Γεννηματά

Την έντονη ανησυχία της πως το μεταναστευτικό μπορεί να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία, αν δεν αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, αναπτύσσοντας στη Βουλή, την επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνε στον πρωθυπουργό. «Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει με κάθε τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί να μπλοκάρουμε κρίσιμες αποφάσεις στην Ευρώπη και εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Εμείς θα φωνάζουμε για το προσφυγικό, γιατί έτσι βοηθάμε και εσάς και τον τόπο. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Καθαρές κουβέντες», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. του Σαββάτου 23/11.

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness