Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο εδώλιο ο ο Μητροπολίτης Κερκύρας για παραβίαση περιοριστικών μέτρων

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας αναμένεται να βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ο οποίος κατηγορείται ότι τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες που ίσχυαν τότε, για τον περιορισμό της πανδημίας.

 

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι στο κήρυγμα της 25ης Μαρτίου είχε καλέσει τους πιστούς, εν μέσω καραντίνας, να δηλώσουν ψευδώς ότι πάνε για άσκηση για να μπορέσουν να πάνε στους ιερούς ναούς.

Επίσης, την Κυριακή των Βαΐων σε λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού είχαν παρακολουθήσει την τελετή περισσότεροι από 25 πιστοί, με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο λόγω των μέτρων, τα πέντε άτομα, ενώ στο ναό είχε βρεθεί και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν προσέλθει περισσότεροι από 10 Μητροπολίτες από όλη τη χώρα οι οποίοι σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση παρέμβαση της πολιτείας στα όσα προβλέπει η ορθόδοξη πίστη στο θέμα της θείας κοινωνίας. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Νεκτάριος υποστήριξε σήμερα ότι «διώκεται λόγω της πίστης στο Χριστό».

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

    

randomness