Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Συνάντηση Μητσοτάκη με ηγεσία υπ. Τουρισμού: Κάναμε καλή δουλειά στο β' εξάμηνο

Θετικές παρεμβάσεις και καλή δουλειά με απτά αποτελέσματα το δεύτερο εξάμηνο του 2019, διαπίστωσε για το υπουργείο Τουρισμού ο πρωθυπουργός. Ανοίγοντας τον κύκλο της εξάμηνης αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου.
Στη συνάντηση, όπου έγινε ο απολογισμός για το διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2019 και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για το 2020, συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοίζου και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης.
Στην αρχή της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε ότι πρόκειται για τον δεύτερο γύρο συναντήσεων στο πλαίσιο της εξάμηνης αξιολόγησης. «Κάναμε καλή δουλειά στο δεύτερο εξάμηνο και αυτό πιστοποιείται από τα έσοδα. Αντιμετωπίστηκε το ζήτημα Τόμας Κουκ και τώρα θα συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσεων για το 2020 και θα μπουν τα θεμέλια διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, ότι έγινε σημαντική δουλειά στο υπουργείο του και όπως είπε το επιτελικό κράτος θα δώσει επωφελή αποτελέσματα, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση, η οποία βοηθά τα υπουργεία που έχουν την ευθύνη του συντονισμoύ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση - για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019 οι αεροπορικές αφίξεις ήταν ενισχυμένες κατά 3,8% και οι οδικές μειωμένες κατά 0,9%, διαμορφώνοντας τη συνολική αύξηση χωρίς την κρουαζιέρα στο 2%. Επίσης οι ταξιδιωτικές εισπράξεις συγκρίνοντας το 10μηνο 2019 με το αντίστοιχο 10μηνο 2018 παρουσίασαν αύξηση κατά 13,1%. Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 9,3%, καθώς και στην αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 3,7%. Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι για το 2020 η εικόνα είναι "συγκρατημένα αισιόδοξη".

   

randomness