Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Ερντογάν επαναλαμβάνει τις κατηγορίες του σε βάρος του Οσμάν Καβάλα μετά την καταδίκη του μαικήνα σε ισόβια

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την Τετάρτη τις κατηγορίες του εναντίον του Οσμάν Καβάλα, μετά την καταδίκη του μαικήνα να εκτίσει ισόβια κάθειρξη, παρά τις εκκλήσεις να αφεθεί ελεύθερος από δυτικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς. 

«Η ετυμηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος κάποιου αναστάτωσε πολύ ορισμένους κύκλους. Αυτός ο κάποιος ήταν ο Σόρος της Τουρκίας», πέταξε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, παραλληλίζοντας τον κ. Καβάλα με τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, μαύρο πρόβατο αρκετών αυταρχικών καθεστώτων.

Μορφή της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, ο Οσμάν Καβάλα, 64 ετών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα να εκτίσει ισόβια κάθειρξη για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» μέσω της χρηματοδότησης αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, ιδίως του λεγόμενου «κινήματος του Γκεζί» το 2013.

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, που μετατράπηκε σε εχθρό του καθεστώτος, κατήγγειλε ενώπιον των δικαστών τη δίωξή του, που χαρακτήρισε «δικαστική δολοφονία» του, και την επιρροή που άσκησε ο τούρκος πρόεδρος στη δίκη του.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 29 Απριλίου.

 

 

 

    

 

randomness