Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σι Τζινπίνγκ: «Δεν με νοιάζει πόσα χρυσά θα κατακτήσει η Κίνα»

O Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, επιχείρησε να μειώσει την εστίαση στον αριθμό των μεταλλίων που θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν οι αθλητές της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 «Δεν με νοιάζει πόσα χρυσά μετάλλια θα κατακτήσουν οι Κινέζοι αθλητές αυτή τη φορά, με νοιάζει περισσότερο το κίνητρο και η ζωτικότητα που θα μας δώσουν στο μέλλον» είπε ο Σι στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

 Αντίθετα, ο Σι είπε σε ένα βίντεο που παρουσιάστηκε σήμερα από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την ενίσχυση της συμμετοχής στον αθλητισμό, αναφερόμενος στην πολυδιαφημισμένη δέσμευση του Πεκίνου 2022 να κάνει 300 εκατομμύρια Κινέζους να συμμετάσχουν στα χειμερινά σπορ.

 Η Κίνα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αυτός ο στόχος έχει ήδη ξεπεραστεί, ωστόσο δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το τι συνιστά «συμμετοχή».

 «Η δημοτικότητα των αθλημάτων στον πάγο και το χιόνι είναι στην πραγματικότητα μια βελτίωση στην αθλητική δύναμη του έθνους» είπε ο Σι στον Μπαχ.

 Η Κίνα έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τερματίζοντας τακτικά κοντά στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων και μάλιστα στην κορυφή του για πρώτη φορά όταν το Πεκίνο φιλοξένησε τους Θερινούς Ολυμπιακούς το 2008, με ρεκόρ 48 χρυσών. Οι Χειμερινοί Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου, είναι μια διαφορετική ιστορία.
 Η καλύτερη εμφάνιση της Κίνας ήταν το 2010 στο Βανκούβερ, όπου κατέκτησε 11 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων πέντε χρυσών. Πριν από τέσσερα χρόνια στην Πιονγκτσάνγκ, η Κίνα κατέκτησε μόνο ένα χρυσό, στα 500 μέτρα ανδρών του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, κατατάσσοντάς την στην 16η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

 Ωστόσο, η Κίνα έχει επενδύσει πολλά στα χειμερινά σπορ από τότε που της ανατέθηκε η διοργάνωση των Αγώνων, το 2015.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...
randomness