Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

1.100 επιχειρήσεις της Στερεάς οι ωφελημένοι της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

1.100 επιχειρήσεις της  Στερεάς Ελλάδας θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής που υλοποιείται απο την Περιφέρεια σε συνεργασία με την ΑΝΔΙΑ και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και ηδη τρέχουν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι ελεγχοι και να αρχίσει η εκταμίευση των χρημάτων στις αρχές του νέου ετους .  

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός παρουσιάζοντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου τα επίσημα στοιχεία απο την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , επεσήμανε οτι ''με διαπραγμάτευση και διεκδίκηση καταφέραμε  να αντλήσουμε  για λογαριασμό των επιχειρησεών της Στερεάς ενα ποσό  υψους 25 εκ ευρώ , χρήματα που θα δοθούν για να στηριχθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την πραγματική οικονομία .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Περιφέρειάρχης η  συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ξεπέρασε τις 4.000 , ωστόσο σε πρώτη φάση θα ωφεληθούν απο το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης 1.100 , επιχειρήσεις , αφου οπως ειπώθηκε δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες για να ικανοποιηθούν ολες οι ανάγκες . 

Απαντώντας  στην κριτική που δέχτηκε απο την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα απο την παράταξη της κ. Μπατζελή , οτι  αυτό το πρόγραμμα προορίζεται για τις μεγάλες επιχειρήσεις , ο κ. Σπανός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας και της ΑΝΔΙΑ  απο τα οποία οπως είπε προκύπτει οτι η μέση επιχείρηση που εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα απασχολεί τρείς εργαζομένους .

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου  ο Περιφερειάρχης ανοιξε και νέο παράθυρο ευκαιρίας για τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα , σημειώνοντας οτι κάθε επιχειρηματίας και κάθε πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει οτι οτι ''είμαστε στο πλευρό του με ολες μας τις δυνάμεις και με ισχυρή βούληση θα στηρίξουμε και τις επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και τις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται απο τα νέα περιοριστικά μέτρα'' .

''Εχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και αυξημένα αντανακλαστικά'' , είπε ο κ. Σπανός ,  να παρακολουθούμε και να επουλώνουμε τις πληγές απο τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας . Διεκδικούμε ως Περιφέρεια και νέα προγράμματα απο το Ταμείο Ανάκαμψης , τα οποία οπως είπε θα επιτρέψουν βγαίνοντας απο το τούνελ του covid-19 , απο αυτή την πολύ σκληρή δοκιμασία , να εχουμε οχι μόνο τις ελάχιστες πληγές στο κομμάτι της υγείας , αλλά και μια οικονομία ισχυρή ορθια και ετοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της και να στηρίξει την ανάπτυξη'' .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Κώστας Καραγιάννης αναφέρθηκε στα πολλαπλασιαστικά οφέλη του προγράμματος τονίζοντας  οτι απο την πρώτη στιγμή το βασικό ενδιαφέρον της περιφέρειας εστιάστηκε στη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις και τη εξασφάλιση της ρευστότητας των επιχειρήσεων σε οσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό . ''Για να αντιληφθούμε τη δράση της πρωτοβουλίας που πήραμε , θέλω να σκεφθείτε τις συνέπειες που θα είχε για τις επιχειρήσεις και τις θέσεις απασχόλησης  , αν αυτά τα χρήματα δεν διοχετευόταν στην πραγματική οικονομία και μάλιστα χωρίς απαιτήσεις επιστροφής'' ανέφερε  χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης  .

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης τόνισε οτι οι επιχειρήσεις αυτό το διάστημα βιώνουν μια παρα πολύ δύσκολη περίοδο και οπως είπε το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής είναι μια πραγματική ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις και αυτό αποδεικνύεται απο τα στοιχεία . ''Στόχος μας είπε ο κ. Κυρίτσης , είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη  να καταφέρουμε να εντάξουμε σε τέτοια προγράμματα στήριξης και  νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μέσα στο 2020 .

Ο κ. Κυρίτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι τα χρήματα θα φτάσουν γρήγορα στις επιχειρήσεις που τα εχουν ανάγκη αρχές του νέου ετους

Φωτογραφίες

    

 

randomness