Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

2° Αναπτυξιακό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας , Τουρισμού και Προβολής στο Δήμο Δομοκού .


Το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας – Τουρισμού και  Προβολής θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 στο Δήμο Δομοκού .

Μετά την επιτυχία του 1ου  Αναπτυξιακού  Συνεδρίου, που διοργανώθηκε το 2019, το 2ο αναπτυξιακό συνέδριο θα έχει διήμερη διάρκεια με σημαντικές ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες, ιστορικούς, τεχνοκράτες κλπ. Σκοπός των Διοργανωτών είναι να συνεχίσουν την αναζήτηση τρόπων προβολής, προώθησης και ανάπτυξης της περιοχής του Δομοκού με την άμεση όμως εφαρμογή τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.  Το Σάββατο θα λειτουργήσει Έκθεση Οπτικοακουστικού υλικού από τον Ατυχή Πόλεμο του 1897 σε κεντρικό χώρο του Δομοκού. Την ίδια ημέρα θα διοργανωθούν οργανωμένες εκδρομές με ξενάγηση σε Μνημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ιερά Μονή Ξυνιάδος, Ομβριακής, Αγίας Τριάδας Μελιταίας, η Αρχαία Μελιταία, το Στρογγυλόκαστρο Δομοκού, το Μνημείο μάχης του Ατυχούς Πολέμου, η Ακρόπολη της Προέρνας κλπ. για να γνωρίσουν οι σύνεδροι και επισκέπτες την περιοχή.
Στο Συνέδριο θα κληθούν να παραστούν και να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους τόσο οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού όσο και οι θεσμικοί φορείς της περιοχής αλλά κυρίως οι τοπικοί φορείς, σύλλογοι και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού. Επιδεικνύοντας την παραδοσιακή Ρουμελιώτικη φιλοξενία οι Διοργανωτές θα φροντίσουν όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την Τοπική Παράδοση, Ιστορία και Γαστρονομία προσφέροντάς τους Αναμνηστικά δώρα.
Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις η πρόσβαση και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής θα είναι ελεύθερη , χωρίς κόστος συμμετοχής. Στόχος του συνεδρίου είναι να προβληθεί η περιοχή του Δομοκού και να αποτελέσει προορισμό για τους επισκέπτες αλλά και μέσα από ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να προκύψουν άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις προς όφελος της οικονομίας και των κατοίκων της περιοχής.

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...