Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«75 δένδρα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ» στο Δήμο Λοκρών

 

 

Το 2020 συμπίπτει με το έτος εορτασμού των 75 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών .  Για τον εορτασμό της επετείου τα κράτη μέλη αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η Κλιματική Αλλαγή. Μία από τις επετειακές πρωτοβουλίες είναι και η «75 δένδρα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ».

 

Κάθε εβδομήντα πέντε νέα δέντρα που θα φυτευτούν εντός του έτους 2020 αντιπροσωπεύουν και μία μάχη για την κλιματική αλλαγή. Στόχος είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική προστασία.

 

Στο Δήμο Λοκρών η πρωτοβουλία αυτή πήρε σάρκα και οστά . Η  Δημοτική Αρχή  στοχεύοντας στην περιβαλλοντική αφύπνιση του πληθυσμού και προσπαθώντας  να καλλιεργήσει  μια υπεύθυνη περιβαλλοντικά συμπεριφορά για κάθε Δημότη και επισκέπτη της περιοχής , συμμετείχε ενεργά σε αυτή τη πρωτοβουλία . 

 

Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 με την εθελοντική δεντροφύτευση 75 φυτικών δασικών υλικών (κυπαρίσσια Αριζόνας, ευκάλυπτοι, σφενδάμια, τούγιες, πικροδάφνες και κουκουναριές) στο Γουλέμι. Η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση και στην ενσωμάτωση νέων δασικών φυτών στο φυσικό τους περιβάλλον με απώτερο σκοπό την αύξηση των δασικών εκτάσεων του Δήμου μας.

 

Στη δράση συμμετείχαν ενεργά η Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιαννοπούλου, ο Αντιδημάρχος Νικόλαος Ανεστάκος, ο Προέδρος της Κοινότητας Γουλεμίου Ιωάννης Λιάρτης, καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών.

 

 Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία , ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη προγραμματισμένη δεντροφύτευση του Δήμου το προσεχές φθινόπωρο.

Φωτογραφίες

    

Απόψεις

randomness