Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

 

Την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους  αναφορικά με την πρόθεση της  Κυβέρνησης και του ΔΟΜ να εγκαταστήσουν στον χώρο των Θερμοπυλών  μια νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μάλιστα με συνοπτικές και επείγουσες διαδικασίες , εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας . Ο Ιατρικός Σύλλογος ανησυχεί επίσης για το κατα πόσο  οι υπάρχουσες δημόσιες υγειονομικές δομές της περιοχής μας θα ήταν σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία και να καλύψουν με επάρκεια μία παρόμοια διασπορά covid 19 σε μεγάλη δομή φιλοξενίας μεταναστών , προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία της τοπικής μας κοινωνίας . Τη στιγμή μάλιστα που το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου με υπεράνθρωπες προσπάθειες ,οπως επισημαίνει στην ανακοινωσή του   , οριακά συνεχίζει να καλύπτει τις σημερινές υγειονομικές απαιτήσεις του Νομού  .

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας '' οι ανάγκες μίας τέτοιας δομής φιλοξενίας σε ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα του covid 19 , αλλά είναι πολύ περισσότερες και πιο σύνθετες'' .

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί  την Πολιτεία επίσημα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και τα δημοσιεύματα .

''Ως επιστημονική κοινότητα, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις επί του θέματος , έτοιμοι να συνδράμουμε όποτε μας ζητηθεί και θα καταθέτουμε τις απόψεις και τις ενστάσεις μας , σεβόμενοι το χρέος μας στους πολίτες της Φθιώτιδας , την υγεία των οποίων οφείλουμε να υπηρετούμε .

Έχουμε και στο παρελθόν τοποθετηθεί με θάρρος ως Ιατρικός Σύλλογος , όταν εξετάζονταν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τέτοιας δομής στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Λαμιέων εκφράζοντας τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς μας , αλλά ταυτόχρονα θέτοντας και τους όρους και τις προυποθέσεις υπό τις οποίες ένα τέτοιο κέντρο φιλοξενίας δεν θα προκαλούσε υγειονομικό όλεθρο στην ευρύτερη περιοχή .

Επιπροσθέτως , έχουμε πλέον και την δυσάρεστη εμπειρία και τη γνώση των όσων συνέβησαν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας της χώρας ( Μόρια , Οινόφυτα Βοιωτίας ). Με βάση αυτά τα δεδομένα οφείλουμε να καταθέσουμε την ανησυχία μας αναφορικά με το κατά πόσο οι υπάρχουσες δημόσιες Υγειονομικές δομές της περιοχής μας θα ήταν σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία και να καλύψουν με επάρκεια μία παρόμοια διασπορά covid 19 σε μεγάλη δομή φιλοξενίας μεταναστών , προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία της τοπικής μας κοινωνίας . Τη στιγμή μάλιστα που το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας , με υπεράνθρωπες προσπάθειες , οριακά συνεχίζει να καλύπτει τις σημερινές υγειονομικές απαιτήσεις του Νομού μας'' .

 

   

randomness