Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απάτες για δήθεν επενδύσεις!

• Διεθνή εγκληματική οργάνωση που παρίστανε τους επενδυτές εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λαμίας - Θύματά της και τρεις Λαμιώτες - Πάνω από 900.000€ η λεία ...


Διεθνής Εγκληματική Οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες με την μέθοδο απατηλών επενδύσεων «Investment fraud» εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας. 

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και «αρχηγικά».

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και οκτώ ημεδαποί, εκ των οποίων έξι άνδρες και τρεις γυναίκες.

Οι έρευνες για την αποδόμηση της Εγκληματικής Οργάνωσης, ξεκίνησαν όταν το χρονικό διάστημα από 26-02-2021 έως 26-03-2021, άγνωστοι δράστες, προσποιούμενοι εκπροσώπους δήθεν επενδυτικής εταιρείας με έδρα τη Βουλγαρία, εξαπάτησαν τρεις ημεδαπούς σε περιοχές της Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης, με τη ψευδή προσφορά επενδύσεων χαμηλού ή μηδενικού κινδύνου με «εγγυημένες» δήθεν αποδόσεις και ακολούθως υποτιθέμενη αγορά διαφόρων χρηματοπιστωτικών μέσων (μετοχών, ομολόγων, κ.λ.π.), τους απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 125.625 ευρώ, για την αγορά επενδυτικών προϊόντων, τα οποία ουδέποτε αγοράστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία που αναπτύχθηκε με Αρχές του εξωτερικού, συλλέχτηκαν, αναλύθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα, βάση των οποίων διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τον φθινόπωρο του 2019, στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία, συγκροτήθηκε δομημένη εγκληματική οργάνωση, την οποία διεύθυνε αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 26 Μαΐου.