Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αποχώρησε απο τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η Κατερίνα Μπατζελή

Αποχώρησε απο τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας Κατερίνα  Μπατζελή , καταγγέλλοντας την ελλειψη ενημέρωσης και αφήνοντας αιχμές για αδιαφανή λειτουργία της Επιτροπής .

''Δεν μπορώ να αποδεχτώ την υποβίβαση του ρόλου της Οικονομικής Επιτροπής ,της λειτουργίας και της πλήρους ενημέρωσης της σε θέματα τα οποία και νομοθετικά προβλέπονται'' αναφέρει σε ανακοινωσή της η κ. Μπατζελή και συνεχίζει λέγοντας οτι ''δεν μπορεί να καλούμαστε να αποφασίζουμε σε κλίμα αδιαφάνειας ,χωρίς την πραγματική εικόνα αναγκών και αναπτυξιακού σχεδιασμού εγκρίνοντας δαπάνες  για έργα και αναθέσεις που βγαίνουν από το «καπέλο του μάγου» . 

''Δεν προτίθεμαι να σιωπήσω σε θέματα διαφάνειας διαδικασιών και λήψης αποφάσεων ούτε να αλλοιώσω τον ρόλο και την σημασία των θεσμικών οργάνων που συμμετέχω και εκπροσωπώ.

Δεν μπορεί σε διαρκή αιτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για πλήρη ενημέρωση και απόκτηση κοινής εικόνας των καταστάσεων και των αναγκών ,να λαμβάνουμε προφορικές επεξηγήσεις και να μην δρομολογούνται αλλαγές. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και αποτελεσματικά όταν έχουν σαφή εικόνα και καθοδήγηση. Αυτήν καλούμαστε εμείς να την δώσουμε και φέρουμε ευθύνη''.

Σύφωνα με τις καταγγελίες της κ. Μπατζελή στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ''δεν ήρθε η σύμβαση που υπογράφθηκε για την τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας εκτάκτου ανάγκης στην ΠΕ Βοιωτίας. Δεν δόθηκαν εγγράφως εξηγήσεις για την απόφαση Δικαστηρίου για Διοικητική ποινή στην Περιφέρεια επειδή δεν εφαρμόστηκε απόφαση δικαστηρίου, στην ΠΕ Ευβοίας. Δεν δόθηκαν απαντήσεις σε ενστάσεις μας για την διαγωνιστική διαδικασία στην Κωπαΐδα , ηταν ελλιπής η ενημέρωση για την διαγωνιστική διαδικασία για την δακοκτονία'' , ενω οι παρατάξεις της μειοψηφίας δεν ενημερώνονται  για δικαστικές αποφάσεις εις βάρος της Περιφέρειας ''.

''Εάν θέλουν να σιωπούμε, να παίζουν παιχνίδι με «καθυστερήσεις» ή να κάνουμε τις «Λουλού»,

ας βρουν άλλους και άλλες'' σημειώνει η κ. Μπατζελή .

 

    

randomness