Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αθώους εκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας τους 3 κατηγορούμενους για την τραγωδία στις Κομποτάδες

Μνήμες ενός τραγικού περιστατικού που συνέβη πριν εξι χρόνια στις Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων , ξύπνησαν χθες στο δικαστικό μέγαρο Λαμίας και στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου  . Ηταν 27 Ιουλίου του 2014 , οταν στην πλατεία του χωριού Κομποτάδες η πτώση ενός κλαδιού απο πλάτανο μετέτρεψε το παιδικό παιχνίδι και τα χαμόγελα σε τραγωδία και οδύνη. Ενα 9χρονο παιδί σκοτώθηκε και το αδερφάκι του 4 ετών τραυματίστηκε .

 

Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Πρασίνου του Δήμου Λαμίας και δύο υπηρεσιακών παραγόντων με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. 

 

 

 

Από την πλευρά ο δήμος της Λαμίας διευκρίνιζε σε ανακοινωσή του  ότι ''μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα. Τόνιζε  μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά». Σημειώνεται πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα». Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία, ανέφεραν : «Ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου».

 

 

 

Το δικαστήριο εξι χρόνια μετά έκρινε αθώους τους 3 κατηγορούμενους που άκουσαν με ανακούφιση την απόφαση.

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης  Αφροδίτη Καραϊσκου, Χρήστος Διαμάντης και Νίκος Τσακτάνης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα της δίκης, στάθηκαν όμως ιδιαίτερα στο γεγονός οτι από την τραγική αυτή  υπόθεση έχασε την ζωή του ένα παιδί, 9 μόλις ετών.

 

 

 

 

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.