Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

e-ημερίδα στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας : Ενημερώθηκαν επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες για την ρύθμιση οφειλών

Επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ενημερώθηκαν διεξοδικά για τη ρύθμιση των οφειλών τους στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας . Μέσα σε αυτό το δύσκολο υγειονομικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί, στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει να ενημερώνει στοχευμένα τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και το σύνολο των επιστημονικών και οικονομικών φορέων πάνω σε κρίσιμα ζητήματα.

Η e-ημερίδα για το Νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας», με κεντρικούς εισηγητές τον Υπουργό Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους  Φώτη Κουρμούση , ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020.   

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Ειδικός Γραμματέας αναφέρθηκαν στους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες που φέρνει ο νέος Νόμος και απάντησαν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις , τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών και  νομικών   προσώπων και παροχής δεύτερης  ευκαιρίας , τις πρόνοιες για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της πρώτης  κατοικίας . 

 

Όπως τονίσθηκε ο Νόμος προσπαθεί να δώσει διέξοδο στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα ιδιωτικά χρέη, παράλληλα όμως είναι ένα δύσκολο νομοθέτημα που απαιτεί συνεχή ενημέρωση από αυτούς που θα κληθούν να τον υπηρετήσουν. Η επιτυχία του νομοθετήματος θα φανεί από την εφαρμογή του στην πράξη.