Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκθέτει πολιτικά Δήμαρχο Λαμιέων και Περιφερειάρχη Στερεάς , ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου

Εκθέτει πολιτικά τον Δήμαρχο Λαμιέων και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης για τη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Θερμοπύλες . 

Με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, και του δημάρχου Λαμιέων, Ευθύμιου Καραΐσκου, το υπουργείο Μετανάστευσης διευκρινίζει ότι αναφορικά με την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, το υπουργείο ενήργησε ύστερα από πρόταση του δημάρχου Λαμιέων, ο οποίος σε συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, στις 10 Φεβρουαρίου, πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα.

 Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Θεμοπύλες εκφράζουν σήμερα  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο δήμαρχος Λαμίας. Ωστόσο, από το υπουργείο Μετανάστευσης διαμηνύουν πως από από την πρώτη στιγμή είχε συμφωνηθεί η επέκταση της δομής χωρίς να εκφράζονται τότε αντιρρήσεις.

 

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την πρόταση του κ. Καραΐσκου αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το οποίον, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν συστηματική επικοινωνία.

Το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων, στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής.

Στο διάστημα που ακολούθησε , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπουργείου  ο κ. Μηταράκης και οι συνεργάτες του διατήρησαν συστηματική επικοινωνία τόσο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό όσο και με τον δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο, χωρίς να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις που εκφράζουν σήμερα δημοσίως. 

Σημειώνεται ακόμα ότι σήμερα  το πρωί, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πρότεινε άμεση συνάντηση ώστε να καθοριστεί κάθε σχετική λεπτομέρεια.

Πηγη: Protothema.gr

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.