Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους οι Ρομά για τους πυροβολισμούς στην Ανθήλη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους εμειναν οι κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο  στον καταυλισμό των Ρομά στην Ανθήλη που εξελίχθηκε σε οικογενειακή βεντέτα για ενα προξενειό . Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, εκρινε ενόχους τους πέντε απο τους εξι κατηγορούμενους  , επιβάλλοντας ποινή 5 ετών , ενω αθώο  έκρινε έναν 44χρονο που φέρεται ότι δεν είχε σχέση με τους πυροβολισμούς . Το αιματηρό επεισόδιο διαδραματίστηκε την Τρίτη το βράδυ στον καταυλισμό των Ρομά στην Ανθήλη και είχε ως αποτέλεσμα να τρυαματιστούν τέσσερα ατομα , εκ των οποίων τρία ατομα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο με τραύματα απο σκάγια κυνηγετικού οπλου . 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χθες συνολικά εξι ατομα 

Το Δικαστήριο έκρινε τους πέντε από τους έξι ένοχους και τους τιμώρησε με ποινές φυλάκισης από 56 μέχρι 59 μήνες . Ωστόσο και στους πέντε η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και ετσι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικά  μέτρα . 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να παρουσιάζονται  στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής  κάθε πρώτο 15νθημερο του μήνα, ενω τους απαγορεύτηκε η εξοδος απο τη χώρα . Επίσης είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε απόσταση   100 μέτρων από τους ανθρώπους της οικογένειας εναντίον της οποίας πραγματοποίησαν την επίθεση το βράδυ της Τρίτης.

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...