Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ερωτήσεις Γιάννη Ρούλια - Θεόδωρου Αρναούτογλου για Αμαξοστάσιο και Πλατεία Πάρκου - Ζητούν απαντήσεις από­ τον Δήμαρχο Λαμιέων !

 

Δύο σημαντικά εργα για τη Λαμία , η ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου και η δημιουργία του νέου αμαξοστασίου του Δήμου , γίνονται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στο Δημοτικό συμβούλιο με αφορμή δύο ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Θοδωρής Αρναούτογλου και Γιάννης Ρούλιας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην Αντιδήμαρχοι Λαμίας , επικρίνουν τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής αναφορικά με την εξέλιξη των εργων αυτών , θέτοντας ακόμη και ζητήματα νομιμότητας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν . Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Αρναούτογλου και Γιάννης Ρούλιας στην πρώτη τους ερώτηση αναφέρονται στη διαδικασία κατεδάφισης επικίνδυνου και σαθρού βράχου στο νέο αμαξοστάσιο του δήμου Λαμιέων και στη δεύτερη στα έργα ανάπλασης της Πλατείας Πάρκου.

Σύμφωνα με τους δύο δημοτικούς συμβούλους την αφορμή για την κατάθεση των ερωτήσεων , την εδωσαν σειρά από δημοσιεύματα, τόσο στον ηλεκτρονικό τύπο όσο και σε ραδιοφωνικές εκπομπές . 

Τα συγκεκριμένα  δημοσιεύματα , οσον αφορά το αμαξοστάσιο του Δήμου ''εγείρουν ζητήματα πολιτικής πρακτικής  και υπηρεσιακής  νομιμότητας'' τονίζουν στην ερωτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας .

Οπως οι ιδιοι καταγγέλλουν ''στην οικονομική επιτροπή της 20/10/2020  ζητήθηκε από την αντιπολίτευση ενημέρωση σχετικά με το πώς εργάζεται στον χώρο αυτό μηχάνημα, ποιος  είναι ο ανάδοχος, ποια υπηρεσία το επιβλέπει, πόσο κοστολογείται''.

''Αντί να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, όπως όφειλαν, δήλωσαν άγνοια και μας   εγκάλεσαν, γιατί ελέγχουμε την διοίκηση και ζητούμε ενημέρωση από την οικονομική υπηρεσία. Προφανώς δεν συμμερίζονται την βασική αρχή του «διοικείν», ότι το δημόσιο συμφέρον διασφαλίζεται με την νομιμότητα και την διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης'' σημειώνουν στην ερωτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι .

Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι θέτουν σοβαρά ζητήματα  πολιτικής διαχείρισης , καθώς οπως σημειώνουν το  δημοτικό συμβούλιο ως κυρίαρχο όργανο  πρέπει να ενημερώνεται για ολα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Λαμιέων .  Με αυτό το σκεπτικό οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν  από τον Δήμαρχο να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα : 

α)Πότε έγινε η απόφαση ανάληψη υποχρέωσης;

β)Σε ποιον έγινε η ανάθεση, ποτέ και ποιο είναι το πόσο αυτής;

γ)Ποια  είναι η τεχνική έκθεση;

δ)Ποια η ασφάλεια που παρέχεται στον ανάδοχο με δεδομένο ότι το  έδαφος είναι σαθρό και επικίνδυνο;

ε)Ποιος επιβλέπει το έργο και καταγράφει τις εργασίες  που γίνονται και στα πλαίσια ποιας  τεχνικής έκθεσης;

Η δεύτερη ερώτηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αφορά το εργο ανάπλασης της Πλατείας Πάρκου . 

Ζητούν  να τους  χορηγηθεί η   οριστική μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Πάρκου. 

Επίσης, ζητούν  να ενημερωθούν  γραπτώς πρώτον  αν και σε ποια σημεία έχει αλλάξει ο εγκεκριμένος σχεδιασμός της πλατείας Πάρκου και με ποια απόφαση , δεύτερον  με ποια μελέτη και με ποια διαδικασία κατασκευάσθηκε το έργο στην οδό Καραγιαννοπούλου  και τρίτον αν πρόκειται να τοποθετηθεί και γιατί μέχρι τώρα δεν τοποθετήθηκε μακέτα σε ένα τόσο μεγάλο έργο που γίνεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας την Πλατεία Πάρκου, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες μας την χρηματοδότηση και την  εξέλιξη του έργου. Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν οι απαντήσεις να κοινοποιηθούν και στο  Πράσινο Ταμείο.

 

 

  

 

    

Αθλητικά

randomness