Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γ. Σαρακιώτης: «Οι ανατιμήσεις στην αγορά δεν είναι “συγκυριακό φαινόμενο” αλλά απόδειξη της αποτυχίας σας»

Μαραθώνια ήταν η συζήτηση, την οποία προκάλεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά. Κατά τη δευτερολογία του , ο Βουλευτής Φθιώτιδας  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, επεσήμανε ότι οι ανατιμήσεις πνίγουν την ελληνική οικονομία . 

«Καταθέσαμε την επίκαιρη επερώτηση για τις ανατιμήσεις στην αγορά πριν 2,5 μήνες, αλλά έρχεστε σήμερα να απαντήσετε. Αναμέναμε την κατάθεση προτάσεων για τον έλεγχο των αυξήσεων, οι οποίες πνίγουν την ελληνική οικονομία. Εντούτοις, παρέλασαν οι Υπουργοί και μας “ενημέρωσαν” για τις “εξαιρετικές” επιτυχίες τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τις οποίες βέβαια δεν έχει αντιληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Υποστηρίξατε ακόμη και ότι “αυξήθηκε το διαθέσιμοεισόδημα επειδή αυξήσατε τον κατώτατο μισθό”! Πώς το κάνατε αυτό, από τη στιγμή που αυτή η συμβολική και μόνο αύξηση στον κατώτατο μισθό θα πραγματοποιηθεί από 1/1/2022; Μάγοι είστε;;»

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξαγωγών, παραπέμποντας στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, ο οποίος έχει τονίσει ότι «οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είτε θα συνεχίσουν να εκτελούν τα συμβόλαιά τους αντιμετωπίζοντας τεράστιεςζημιές εξαιτίας του μεγάλουκόστουςενέργειας, είτε θα αναγκαστούν ναμηνεκτελέσουν τις συμφωνίες τους και να βρεθούν αναξιόπιστες στη διεθνή αγορά». Ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε επί του συγκεκριμένου ότι:

«Πηγαίνετε σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα μεγάλα προβλήματα και πείτε τους ότι είναι ένα “παροδικό φαινόμενο” και “δεν έγινε τίποτα που θα χάσετε την αξιοπιστία σας”.»

Όσον αφορά τη ρητορική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. ότι «πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο», ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι: «Συμφωνούμε, συνεπώς, ότι μετά από ορισμένους μήνες θα διαπιστώσουμε μειώσειςστιςτιμές των ζυμαρικών, του ψωμιού και των υπολοίπων τροφίμων. Ή μήπως δεν είναι έτσι;» Παράλληλα, για τις τιμές στον κλάδο της ενέργειας σημείωσε:

«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έψεξε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις εκπτώσεις στους συνεπείς καταναλωτές. Διαφωνεί η Ν.Δ. με τις εν λόγω εκπτώσεις, τις οποίες θεσμοθέτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Προεκλογικά, η Ν.Δ. υποστήριζε ότι το εν λόγω μέτρο θα έπρεπε να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους…»

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνοντας ότι «ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τα πάντα πλην των αυξήσεων, αλλά δε βρήκε λίγο χρόνο να σχολιάσει και τη συνέντευξη του κ.Σαμαρά, ο οποίος κατηγορεί την Κυβέρνηση για “υποχωρητικότητα” και για “ενδοτισμό”», ενώ προσέθεσε σχετικά με το σχόλιο ότι «Σήμερα η χώρα κερδίζει το σεβασμό και την αναγνώριση (!) από τους Ευρωπαίους εταίρους»:

«Σε άσχημη μέρα έκανε αυτή τη δήλωση ο κ. Υπουργός, καθώς ακούσαμε τον κ. Πικραμένο να μας περιγράφει πόσο μας “σέβονταν” το 2012 οι Ευρωπαίοι εταίροι μας…».

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness