Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Φθιώτιδα --Γεμίζουν πάλι οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο Λαμίας !

 

Εξακολουθεί να παραμένει μεγάλος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Φθιώτιδα. Έξαρση νέων κρουσμάτων σημειώθηκε σήμερα  στην  Φθιώτιδα , με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 74 νέα κρούσματα στον νομό. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων  από το ξεκίνημα της  πανδημίας .

Στην Περιφέρεια Στερεάς εντοπίστηκαν  συνολικά 137 νέα κρούσματα με 72 στην Φθιώτιδα , 9 στην  Φωκίδα , 24 στην Βοιωτία , 25 στην Εύβοια και 7 στην Ευρυτανία .  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την  Παρασκευή   , στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά  106 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Στερεάς τα 40 είναι στην  Φθιώτιδα , τα 6 στην Φωκίδα , τα 26 στην Βοιωτία , τα 32 στην  Εύβοια και 2 στην  Ευρυτανία .  

Στο μεταξύ γεμίζουν  πάλι οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενείς από κορωνοϊό, με την πλειοψηφία να αφορά πολίτες της Μαλεσίνας.

Ηδη  65 συμπολίτες μας βρίσκονται στις κλινικές covid του Νοσοκομείου, φτάνοντας σε οριακό σημείο το νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Μόνο 8 κρεβάτια παραμένουν κενά με την διοίκηση του Νοσοκομείου να εξετάζει το άνοιγμα και νέας κλινικής κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την  Πέμπτη, υπήρξαν 14 νέες εισαγωγές στην  κλινική covid. 8 άτομα συνολικά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ κορωνοϊού , ενώ χθές υπήρξε εισαγωγή 5 νέων ατόμων.

Φόβος επικρατεί και για τις μεταλλάξεις.

 

Για έκρηξη των μεταλλάξεων προειδοποιούν  οι ειδικοί, γεγονός που αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς λόγους επιβολής αυστηρού lockdown έως τις 16 Μαρτίου.

Τα χθεσινά  στοιχεία του ΕΟΔΥ έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους τους για αύξηση των κρουσμάτων των μεταλλαγμένων πιο μεταδοτικών στελεχών του ιού.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 1.667 θετικά κρούσματα για την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης και 48 θετικά για την παρουσία της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα.

Τα 48 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 41 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 5 από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ
Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 944 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 22 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μυτιλήνης και Σύρου.

23 μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί στην περιφέρεια Στερεάς. 2 νέες στην Εύβοια και συνολικά 12. 4 νέες στην Φθιώτιδα και συνολικά 6 και 1 νέα στην Βοιωτία με 5 συνολικά

    

randomness