Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Σαρακιώτης : Τι έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

 

 

Εναν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδοτεί το θέμα της αξιοποίησης της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας , με τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη να καταθέτει ερώτηση και να θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της για το γεγονός οτι η ΠΕΛ παραμένει κλειστή . «Στο “Ελληνικό” η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έβγαλε τουλάχιστον φωτογραφία με φόντο τα χαλάσματα , με την Π.Ε.Λ. ούτε καν ασχολείται» , τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , ζητώντας απο τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να προβεί στο χρονικό προσδιορισμό έναρξης λειτουργίας της Π.Ε.Λ.

Θυμίζουμε οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ηταν αυτή που είχε βάλει λουκέτο στην ΠΕΛ για να την εξυγιάνει και λίγους μήνες αργότερα με νομοθετική παρέμβαση  απέδωσε την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας  στους φορείς της τοπικής κοινωνίας.  

Έναν  ολόκληρο χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και ικανό χρονικό διάστημα από τότε που με νομοθετική παρέμβαση η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας,  Γιάννης Σαρακιώτης, με ερώτησή του επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας της, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και  Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, ρωτά τι έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Στο  κείμενο της ερωτησής του, ο κ. Σαρακιώτης, περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρήκε την Π.Ε.Λ. η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κάνει λόγο για ενα τεράστιο χρέος, που οδήγησε στη δέσμευση λογαριασμώνχωρίς τήρηση των κανόνων δημοσίου λογιστικού και χωρίς στοιχειώδη στελέχωση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση εν τέλει, στο ομόθυμο και διαχρονικό αίτημα των φορέων της τοπικής κοινωνίας ,ιδρύοντας το νέο φορέα , την  ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ με μετόχους το Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Κύριος μέτοχος της εταιρίας, ο δήμος Λαμιέων, που θα έχει το δικαίωμα να ορίζει τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και δύο μέλη της εταιρίας, ενώ από ένα μέλος θα ορίζουν οι συμμετέχοντες φορείς.

 

 

Παράλληλα, ο Βουλευτής στην ερωτησή του  επικαλείται  τόσο έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης και  Επενδύσεων, όσο και δημόσιες ανακοινώσεις θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής, που έκαναν λόγο για “συνάντηση εργασίας” μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, επάνω σε “τέσσερις βασικούς άξονες” ή για άλλες συναντήσεις που, όπως επίσης αναφέρεται, θα επιδιώκονταν σε “άμεσο χρόνο”,και  ζητά να λάβει γνώση πρώτον για  τα αποτελέσματα των συνεργασιών αυτών, δεύτερον για τις επισήμως κατατεθειμένες προς το αρμόδιο Υπουργείο προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής και αν αυτές  διασφαλίζουν τη βιώσιμη λειτουργία της ΠΕΛ .

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στο χρονικό προσδιορισμό έναρξης λειτουργίας της Π.Ε.Λ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι, στα έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης και  Επενδύσεων αναφέρεται ξεκάθαρα ότι: “υφίσταται σκέλος της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής που περιλαμβάνει και την Π.Ε.Λ.”