Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιώργος Τράγκας απο Λαμία : ''Μην περιμένετε ανάπτυξη με 380 δίς δημόσιο χρέος ''

Στην Λαμία βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του Κινήματος ''Ελεύθεροι Ανθρωποι ''.

Σε επικοινωνία που είχαμε σε γνωστό καφέ της πόλης μας , ο Γιώργος Τράγκας μας μίλησε για την οικονομική κρίση , τα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα , τις δύο συμφωνίες  με τη Γαλλία και την Αμερική , καθώς και για  τα πιεστικά προβλήματα της υπερχρέωσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών . ''Στα πλαίσια των περιοδειών που εχουμε ξεκινήσει σε ολη την Ελλάδα ακούμε και καταγράφουμε τους συμπατριώτες μας .Αυτό που διαπιστώνουμε , τόνισε ο κ. Τράγκας , είναι οτι διευρύνεται η φτώχεια  , συσσωρεύεται η ενδεια , πολλαπλασιάζονται αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο και τις Τράπεζες και το μόνο που ακούνε οι Ελληνες είναι υποσχέσεις .

''Ακουγαν υποσχέσεις απο τον κύριο Τσίπρα , ακούνε τώρα υποσχέσεις απο τον κύριο Μητσοτάκη , ο οποίος παρουσιάζεται περίπου ως πρίγκηπας και θαυματοποιός'' σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τράγκας  .Οπως ανέφερε ''τα τελευταία δύο χρόνια προστέθηκαν στους ανέργους που δημιούργησαν τα ακραία περιοριστικά μέτρα , τα λοκντάουν για τον υπαρκτό ιό τον covid-19 , και οι πληγέντες απο πυρόπληκτους , σεισμοπαθείς και πλημμυροπαθείς'' . Την ιδια στιγμή ο  πρωθυπουργός αυτής της χώρας , υπογράμμισε , περιοδεύει , πηγαίνει για λίγο κάνει ενα διάλειμμα στις πληγείσες περιοχές , λέει σε ολους μην φοβάσθε εδω είμαι εδω , δίνει σε ολους μια προκαταβολή 5000 ευρώ εως 20.000 ευρώ .  Ο κ. Μητσοτάκης που ανήκει στις πλουσιότερες οικογένειες της Ευρώπης ,  τόνισε ο κ. Τράγκας ,πιστεύει οτι ενας ανθρωπος που είναι σε μια ηλικία πάνω απο τα 40 , επειδή παίρνει μια επιδότηση 5.000 ευρώ μπορεί να ξαναφτιάξει το σπίτι του που κάηκε , την επιχειρησή του που πνίγηγε , ή το σπίτι του επεσε απο τον Εγκέλαδο και δεν εχει ουτε κοντέινερ να μείνει και να μην εχει μέλλον'' .

Αυτό που παρατηρώ σε ολη την Ελλάδα , ανέφερε χαρακτηριστικά , είναι η ελλειψη χαμόγελου και πρέπει οπωσδήποτε να ανακτήσουμε και το χαμογελό μας και την αξιοπρεπειά μας , την εθνική , την ατομική και την κοινωνική . Και σε μια χώρα της οποία συρρικνώνεται ο πληθυσμός θα πρέπει να μας ανησυχεί ολους . Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε , τόνισε , οτι είμαστε μια φυλή , ενα εθνος . ''Εγω δεν ξέρω πουθενά στον κόσμο να υπάρχουν δεξιού και αριστεροί στο κράτος που εχει 380 δίς δημόσιο χρέος . Δεν ξέρω καμία χώρα στον κόσμο στην οποία να υπάρχουν δεξιού και αριστεροί και κεντρώοι , οπου ο μισός πληθυσμός να μην κοιμάται απο υπερχρέωση . Υπερχρεωμένοι είναι μόνο οι αριστεροί ή υπερδανεισμένοι είναι μόνο οι δεξιοί . Εγω δεν ξέρω κανένα κράτος που λέει οτι θα ζήσει και θα επιβιώσει και θα αναπτυχθεί με τέσσερις ληστρικές τράπεζες που πέφτουν πάνω στα κεφάλια ολων των πολιτών και καθημερινά τους απειλούν με εισπρακτικές εταιρείες'' .

 Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη σε ενα κράτος που ζεί με επιδοματική πολιτική , σημείωσε ο κ. Τράγκας  . ''Η χειρότερη αιτία θανάτου , είπε , είναι η φτώχεια οπως περιγράφεται απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ''. Για την ελληνογαλλική συμφωνία και την συμφωνία με τους Αμερικανούς , ο κ. Τράγκας , είπε οτι είναι θετικές μόνο για εναν λόγο γιατί μπορούμε να λέμε στο διεθνή περίγυρο οτι εξακολουθούμε να είμεθα με τους παραδοσιακούς μας συμμάχους του Α' και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου .

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Τράγκας , τόνισε πέρα απο τις δύο αυτές συμφωνίες , γίνονται πολλές  παρασκηνικές συζητήσεις με τους Τούρκους για διάφορες υποχωρήσεις , ενω δεν απέκλεισε ακόμη και την προσφυγή στη Χάγη . 

Κλείνοντας ο επικεφαλής του Κινήματος ''Ελεύθεροι Ανθρωποι '' , είπε οτι  αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, εγκαταλείποντας υστερα απο 54 χρόνια τη δημοσιογραφία  οχι για να κάνει κάποιο  ονομα , ουτε για να κονομήσει  λεφτά αλλά για να κάνει  εναν μακρύ θετικό επίλογο και μια καλή πράξη απέναντι  στον ελληνικό λαό που ολα αυτά τα χρόνια τον  εμπιστεύθηκε ως δημοσιογράφο .

    

randomness