Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χάρτες ECDC: «Κοκκίνησε» όλη η Στερεά Ελλάδα και η Αχαΐα

Σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση συγκριτικά με τις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους ανανεωμένους χάρτες του ECDC για τις 14 ημέρες πριν τις 18 Φεβρουαρίου, ωστόσο, μετά την Αττική και η υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, όπως και η Αχαΐα απέκτησαν κόκκινο χρώμα.
Ειδικότερα, για τις 14 ημέρες πριν τις 18 Φλεβάρη, η Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στο «κίτρινο» σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Οι περιοχές με κόκκινο χρώμα είναι αυτές που έχουν ποσοστό θετικότητας των τεστ τους πάνω από 4% σε συνδυασμό με παραπάνω από 50 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.
Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση, είναι χειρότερη σε σύγκριση με πριν 1 εβδομάδα.
Πέρα από την Αττική που μπήκε στο «κόκκινο» την περασμένη εβδομάδα, κοκκινίστηκε πια και η υπόλοιπη Στερά Ελλάδα καθώς και η Αχαΐα.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, διότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε άυξηση των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων.

Ποσοστό θετικότητας: Παραμένει στο πράσινο η Ελλάδα

Η κατάσταση στη χώρα μας παραμένει καλή στον δείκτη θετικότητας (κρούσματα / αριθμός τεστ), ο οποίος διατηρείται κάτω από το 4%, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κοινοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη από τον ευρωπαϊκό οργανισμό και αφορούν στην προηγούμενη εβδομάδα.
Γι΄αυτό βλέπετε τη χώρα μας στο πράσινο όσον αφορά το δείκτη της θετικότητας (κάτω από το 4%) ενώ η πλειοψηφία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χώρων είναι κιτρινισμένες (πάνω από 4%).

59 νέα κρούσματα στην Στερεά

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, 1.400 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την Αττική να έχει τις μισές από τις νέες μολύνσεις.
Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας έχει 176 νέα κρούσματα, ο Πειραιάς 143 και η Θεσσαλονίκη 160.
 Συνολικά στην Αττική έχουν καταγραφεί 687 νέες μολύνσεις.
Έξαρση νέων κρουσμάτων έχουμε στην Περιφέρεια Στερεάς με 59 νέες μολύνσεις.
Από αυτές οι 8 εντοπίζονται στην Φθιώτιδα, οι 4 στην Φωκίδα, 15 στην Βοιωτία και 32 στην Εύβοια.