Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κώστας Μπακογιάννης: Τώρα είναι η ώρα να βγουν μπροστά οι φορείς υλοποίησης

Συνεδρίασε στην Ερέτρια η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στελέχη των Επιτελικών Δομών και εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών φορέων. Το παρών έδωσαν επίσης νυν Δήμαρχοι καθώς και νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Βασικά θέματα της Επιτροπής αποτέλεσαν η πορεία υλοποίησης του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020, η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης των στρατηγικών για την Έξυπνη Εξειδίκευση και τη Χωρική Ανάπτυξη καθώς και η ενημέρωση για τα πρωταρχικά στοιχεία της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 και τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος, ενώ παρουσίασε την πρόοδο εφαρμογής του, με ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην πρωτιά της Περιφέρειας Στερεάς στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων για το 2018, όσο και στην μεγάλη προσπάθεια αύξησης των πόρων που την τετραετία 2015-2019 απέδωσε αθροιστικά από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους περίπου 1 δις ευρώ σε νέα έργα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τρίτης 2 Ιουλίου.

 

    

Απόψεις

randomness