Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με την συναίνεση Αναγνωστάκη - Μπατζελή στο Περιφερειακό Συμβούλιο ... ΝΑΙ στην φιλοξενία προσφύγων από Φάνη Σπανό ! • Συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή για την χωροθέτηση και την επιλογή των κατάλληλων χώρων

Ένα μεγάλο βάρος του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, έτσι όπως εκδηλώνεται σε όλες του τις διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, αποφασίζει να σηκώσει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική και πηγαίνοντας κόντρα σε όλες τις αντιμεταναστευτικές φωνές που το τελευταίο διάστημα συγκροτούν ένα ολόκληρο κίνημα σε επίπεδο Δήμων.
Στην προσπάθειά του αυτή ο Περιφερειάρχης βρήκε συμμάχους μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο στις παρατάξεις του Δημήτρη Αναγνωστάκη και της Κατερίνας Μπατζελή που δέχτηκαν να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή που θα διαχειριστεί το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα στην Στερεά Ελλάδα.
Με τη συγκρότηση της Επιτροπής διαφώνησαν οι παρατάξεις της μείζονος μειοψηφίας του Απόστολου Γκλέτσου, αν και ο ίδιος δεν ήταν παρών στην συνεδρίαση, και της ελάσσονος μειοψηφίας με τους περιφερειακούς συμβούλους να καταψηφίζουν την πρόταση. Λευκό ψήφισε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Δούρο να εκφράζει την άποψη ότι το προσφυγικό ζήτημα θα μπορούσε να το διαχειριστεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες και σε συννενόηση με τους Δήμους να προτείνουν και τις ανάλογες λύσεις.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο της εφημερίδας μας της Τρίτης 22/10.

 

 

Φωτογραφίες

    

Απόψεις