Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο «πόλεμος των Ρόουζ» στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζουν Σαββατοκύριακο προεδρικοί και …ΡΕΝΕ!

Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου θετικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου ο πόλεμος των τάσεων συνεχίζεται αμείωτος!

Μετά την εμφάνιση της «Ομπρέλας» των Βούτση-Σκουρλέτη-Φίλη-Παπαδημούλη και Βίτσα με τους «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι προεδρικοί αντεπιτίθενται, έστω και διασπασμένοι.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο προχωρούν σε πανελλαδικές μαζώξεις η «Κίνηση Μελών» και η ΡΕΝΕ, που διέσπασε την «Κίνηση Μελών», λόγω σφοδρής αντιπαράθεσης με τον Νίκο Παππά!

Στην «Κίνηση Μελών», μεταξύ άλλων συμμετέχουν: Νίκος Παπάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιώργος Τσίπρας, Γιάννης Μουζάλας, Τρύφων Αλεξιάδης. «Χαλαρά» συνεργάζονται μαζί τους ο Παύλος Πολάκης, που εδώ και πολύ καιρό ακολουθεί το δικό του προσωπικό «μπαϊράκι», ενώ «ναι μεν αλλά» είναι πλέον και η Ρένα Δούρου. Η «Κίνηση Μελών» αποτελούσε την μεγαλύτερη και απόλυτα πλειοψηφούσα τάση στην Κουμουνδούρου, ενώ και τώρα, μετά από δυο διασπάσεις (πριν τη ΡΕΝΕ αποχώρησε η τάση Τζανακόπουλου, όπου συμμετείχαν και ο Δημήτρης Βίτσας, η Έφη Καλαμαρά και ο Κώστας Πουλάκης, που τώρα βρίσκονται στην «Ομπρέλα»), παραμένει η πρώτη δύναμη.

Στη ΡΕΝΕ (Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα), επικεφαλής είναι οι Αντώνης Κοτσακάς, Πάνος Ρήγας και Νίκος Σκορίνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες με τη ΡΕΝΕ συμπαρατάσσονται τέσσερις (κατά άλλους έως δέκα) βουλευτές, μεταξύ δε αυτών οι Σωκράτης Φάμελλος, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Νατάσα Γκαρά, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρώην υφυπουργός Σταύρου Αραχωβίτη, ίσως και η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ διαρρέεται ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη θα παραστεί και όνομα- έκπληξη από την Κουμουνδούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και η «Γέφυρα» (Μπίστης, Βαλντέν, Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου κα), που βρίσκονται στην «προεδρική πλειοψηφία», συνεργάζονται και με τις δυο τάσεις.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness