Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέες δράσεις στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 26,5 εκ ευρώ

 

 

Δράσεις για τη στήριξη Ατόμων με Αναπηρίες με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 26.500.000 € ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, με τη συμμετοχή του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών,  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας και εκπρόσωποι Αρχών και φορέων του τόπου, ανοίχτηκαν τρείς θεματικοί κύκλοι συζητήσεων, υπό το συντονισμό της δημοσιογράφου Έλενας Παπαδημητρίου. Τη διερμηνεία στη νοηματική ανέλαβαν οι Ουρανία Ιορδανίδου και Παρασκευή Σιδέρη.

 

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος  της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης συζήτησαν για τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για τα ΑμεΑ.

 

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, το οποίο προέβλεπε κονδύλια μόλις 7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη ΑμεΑ. Γνωστοποίησε ότι: «Το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 περιλαμβάνει αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις ύψους 26,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλύψουμε μέρος όσων οφείλουμε στους συμπολίτες μας με Αναπηρίες».

 

Προκλήσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρίες παρουσίασαν στον δεύτερο θεματικό κύκλο η Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων Κορίνα Θεοδωρακάκη, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών  Παναγιώτης Μαρκοστάμος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ιωάννης Μοσχολιός, η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Βασιλική Παπαρούνα και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας Κωνσταντίνος Σίμψης.

 

Στον τρίτο θεματικό κύκλο, υπό τον τίτλο: «Ιστορίες που εμπνέουν» μίλησαν ο Γιώργος Γλωσσιώτης (πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ) και ο Παναγιώτης “Spinnerakos” Γρηγορίου, Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Street Legal του πρωταθλήματος Drift. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την χορευτική παράσταση “EXODUS, την οποία παρουσίασε η καλλιτεχνική ομάδα “Dagipoli Dance Co”.

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...
randomness