Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέες κτιριακές υποδομές σε 26 στρέμματα του πρώην ΤΕΙ Λαμίας

To πράσινο φώς για την δημιουργία κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Λαμίας , αναψε η Διυπουργική Επιτροπή . Μετά απο πρόταση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα στη σημερινή συνεδρίαση η  αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε  την αίτηση υπαγωγής στο νόμο περί ΣΔΙΤ του έργου «υλοποίηση φοιτητικών εστιών  και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία», που υποβλήθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ.

 

Όσον αφορά στη Λαμία, η πρόταση αναφέρεται στην ανάπτυξη κτιριακών υποδομών, σε έκταση 26 στρεμμάτων, που βρίσκονται δίπλα στην υφιστάμενη κτιριακή υποδομή του Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ).

 

''Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία καλών υποδομών για τη λειτουργία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας στη Λαμία. Η προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους συνεχίζεται'' δήλωσε στο ''ΛΤ'' ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας  .

Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα η πολύ θετική αυτή  εξέλιξη μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση της συμμετοχής μας στον εθνικό χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας.

 

Ουσιαστικά η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε  τον σχεδιασμό,  που είχε γίνει στη  συνάντηση εργασίας που είχε τον Οκτώβριο του 2019  με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο υπουργός Οικονοιμκών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας .

Η συνάντηση εκέίνη είχε πραγματοποιηθεί  στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

 

Εκτός των άλλων, είχε αποφασιστεί  η ταχύτατη εκπόνηση μελέτης για κτιριακές υποδομές στην έκταση των 26 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Στερεάς), δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του.

 

Η Μελέτη (με προβλέψεις για αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αμφιθέατρα, φοιτητική εστία, εστιατόριο) , είχε αποφασιστεί να  υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

 

 

   

randomness