Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νίκη απο την πρώτη Κυριακή ζήτησε απο την Μαλεσίνα ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος

Νίκη απο την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος , μιλώντας χθες στους δημότες της Μαλεσίνας . 

Σε μία κατάμεστη πλατεία, ο κ. Λιόλιος, ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς τους κατοίκους της Μαλεσίνας για την εκεί παρουσία τους, αλλά ιδιαίτερα για τη στήριξη που του παρείχαν και συνεχίζουν να του παρέχουν, τονίζοντας, ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή με αυτή τη συμπαράσταση του κόσμου κατάφερε να δώσει τους αγώνες της για την επίτευξη του έργου της, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Δήμος, λόγω παλαιών χρεών, αλλά και ελλιπών κρατικών χρηματοδοτήσεων, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα.

Τόνισε την υλοποίηση σημαντικών Περιβαλλοντικών έργων στην περιοχή, όπως η ολοκλήρωση του αποχετευτικού και το κλείσιμο των χωματερών, αλλά και τα υπό έγκριση έργα επέκτασης και αναβάθμισης του Βιολογικού της Μαλεσίνας. Επίσης, έργα που έχουν δημοπρατηθεί, όπως αυτό της Τηλεμετρικής διαχείρισης της ύδρευσης, που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», αλλά και αυτό της αποκατάστασης ζημιών σε οδικές υποδομές.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο Φωτισμό με χρήματα του Δήμου, των 2 κεντρικών Πλατειών - Πλατεία Ελευθερίας και Πλατεία Αγίου Κων/νου - αλλά και στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες μειωμένης Ενέργειας, τύπου LED.

Αναφερόμενος στο Κοινωνικό έργο, δεν παρέλειψε να επισημάνει την δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας, την χορήγηση Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και την διανομή τροφίμων, μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας, σε δικαιούχους στη Μαλεσίνα, τη λειτουργία δύο τμημάτων Σχολών Γονέων, τη μείωση δημοτικών τελών κατά 25% σε όλους του Δημότες και κατά 50% σε άτομα με αναπηρία, αλλά και την δημιουργία νέου ΚΑΠΗ στην πλατεία του χωριού.

Αναφέρθηκε επίσης στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πόλης της Μαλεσίνας , το οποίο θα αλλάξει από το Φθινόπωρο, με ένταξη περιοχών εντός της πόλεως , αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που περιλμαβάνει και τον Θεολόγο. Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεχή προσπάθεια του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων ακινήτων της Μαλεσίνας.

Ο κ. Λιόλιος δεν παρέλειψε να επισημάνει την υλοποίηση αρκετών έργων, μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για τα οποία όπως τόνισε, έδωσε σκληρό αγώνα, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «τα προγράμματα δεν χαρίζονται, αλλά κατακτώνται, δεδομένου του ανταγωνιστικού χαρακτήρα τους».

Τόνισε, ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η επιστροφή σε εμπειρίες που στο παρελθόν οδήγησαν σε διαχωρισμό τους ανθρώπους ή ο από κοινού αγώνας για την περαιτέρω Ανάπτυξη του τόπου, με ήδη εγκεκριμένους πόρους.