Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Nίκος Σταυρογιάννης : Αυτά ήταν τα "έξυπνα" μέτρα;

Δημόσια παρέμβαση Νίκου Σταυρογιάννη με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις συνεχείς παλινωδίες της πολιτικής της στο θέμα της πανδημίας .
''Η Κυβέρνηση αφού γέμισε με ψέματα και μισές αλήθειες την κοινωνία επί μήνες, και αφού το τελευταίο διάστημα έλεγε και ξαναέλεγε ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας και βγαίνουμε στο ξέφωτο, τώρα βρίσκει την πιο εύκολη και καταστροφική λύση.
Οριζόντια μέτρα.
Ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει. Και ας ξέρει ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που υπόσχεται στους ταλαιπωρημένους και γονατισμένους πολίτες'' τονίζει στην αναρτησή του ο πρώην βουλευτής και Δήμαρχος Λαμίας με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο ολικό λοκντάουν προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοιού .
''Όλα αυτά τα κάνει ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου,επισημαίνει ο κ. Σταυρογιάννης ,  γιατί είναι με την πλάτη στον τοίχο και προσπαθεί να περιορίσει τους πολίτες ώστε να μην έχουν καμία δυνατότητα αντίδρασης απέναντι στην αλαζονεία και στην ανικανότητα του ιδίου και του συστήματός του αλλά και στην αδιαφορία τους να ενισχύσουν ουσιαστικά το ΕΣΥ (και όχι στα λόγια και με μετακινήσεις του υγειονομικού προσωπικού)''.
Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να κάνουν ότι και τόσες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυβερνήσεις , αναρωτιέται ο πρώην βουλευτής , προτείνοντας
''να προσπαθήσουν δηλαδή να αγοράσουν εμβόλια από την διεθνή αγορά χωρίς να περιμένουν από την κατώτερη των περιστάσεων Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να λύσει το πρόβλημα της προμήθειας εμβολίων.
Τέλος ο κ. Σταυρογιάννης ζητά να δοθεί  ζεστό χρήμα σε όλους όσους πλήττονται και όχι στους λίγους.  ''Πραγματικό χρήμα και όχι δανεικά που θα γίνουν θηλιά για τους μικρομεσαίους στο πολύ κοντινό μέλλον.
Φτάνει πια με τα ψέματα, την πληρωμένη επικοινωνιακή πολιτική και τις μισές αλήθειες. Η επικοινωνία χωρίς ουσία και πραγματικό σχέδιο έφτασε στο τέλος της''.
Και καταλήγει γράφοντας : ''Καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους''.
Και ας μην ελπίζουν ότι η απουσία εναλλακτικής λύσης τώρα, θα συντηρεί για πολύ ακόμη τις «πειραγμένες» δημοσκοπικές πρωτιές και "ηγεμονίες".
 


    

randomness