Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

“Οι αφανείς ήρωες του «πολέμου» δεν ζητούν παλαμάκια ! Απαιτούν σεβασμό!”

• Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΤΑ Φθιώτιδας - ΦωκίδαςΝα ληφθούν μέτρα που να προστατεύουν πραγματικά τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, ζητά από την κυβέρνηση ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Φθιώτιδας -Φωκίδας. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
“Εσείς άρχοντες του κράτους και κυβερνήτες του τόπου, μιλάτε για πόλεμο με έναν εχθρό αόρατο αλλά όχι ανίκητο, και λέτε: «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης».
«Τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ, που ορίζουν ρητά να μένουμε σπίτι, χρειάζεται να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, μόνο σε πολύ αναγκαίες περιπτώσεις. »
Ξέρετε ποιοί όμως μετακινούνται αυτή την στιγμή, συνάνθρωποί μας, που όπως λέτε κι εσείς σώζουν ζωές, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες υγείας, άνθρωποι στο βοήθεια στο σπίτι, που μεταφέρουν λίγο φαγητό σε υπερήλικες πολίτες και εφόδια που τα έχουν ανάγκη, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, που ενώ για όλους λέτε μόνο δυο σε κάθε όχημα, αυτοί κινούνται τρεις μέσα στα απορριμματοφόρα κάθε μέρα και βρίσκονται με ένα μόνιμο ερώτημα: «κολλήσαμε τώρα ή τη σκαπουλάραμε;»
Σε μια τέτοια ιδιαίτερη στιγμή που ζει η χώρα μας, το κέρδος έρχεται σε δεύτερη μοίρα γι αυτό και συνάδελφοί μας, ενώ είχαν το δικαίωμα να πάρουν ειδική άδεια, δεν το έπραξαν. Αυτοί οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Νομού Φθιώτιδας έχουν το προνόμιο να περνάνε από τέσσερις σταθμούς διοδίων και πάλι με το ίδιο ερώτημα: «κολλήσαμε τώρα ή τη σκαπουλάραμε;»
Τι να τις κάνουμε τις δηλώσεις;
Αν το ζήτημα είναι όντως πολύ σοβαρό, αν όντως «έχουμε πόλεμο», όπως είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός
κ. Μητσοτάκης, αν ήδη οι επιχειρήσεις και το λιανικό εμπόριο πλήττονται σοβαρά, τα διόδια πρέπει να κλείσουν ή να ανοίξουν – ανάλογα ποιο ρήμα σάς εκφράζει καλύτερα – όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους εργαζόμενους στα γκισέ των διοδίων. Την στιγμή που μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά λόγω των μέτρων δεν μπορεί οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας να σφυρίζουν αδιάφορα! Ούτως ή άλλως, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και από τους σταθμούς των διοδίων, μειώνοντας σημαντικά τα έσοδά τους.
Ελπίζω η έκκληση μας να οδηγήσει σε άμεσες παρεμβάσεις από το αρμόδιο υπουργείο και από τους άρχοντες του κράτους και κυβερνήτες του τόπου. Οι αφανείς ήρωες του «πολέμου» δεν ζητούν παλαμάκια ! Απαιτούν σεβασμό”!

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...