Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πρόγραμμα ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας εξαγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας

 

 

Πρόγραμμα ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς όλων των ποικιλιών, πλην καλαμών, προωθεί για χρηματοδότηση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας .

 

Ο κ. Σταικούρας στη συνεργασία που είχε για το θέμα αυτό με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη κατέθεσε την πρόθεση του Υπουργείου, με τα αναγκαία στοιχεία που θα αντληθούν από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις, να επιχειρηθεί η δημιουργία και υλοποίηση ενός νέου σχήματος και προγράμματος ενίσχυσης, που θα αφορά τους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης ελιάς όλων των ποικιλιών, πλην καλαμών.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση στήριξης των ελαιοπαραγωγών, αφού είχε προηγηθεί συνάντηση, μεταξύ άλλων, του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λιβανατών με τους δύο Υπουργούς  τον περασμένο Ιούλιο.

Συνάντηση κατά την οποία τέθηκε και αναδείχθηκε το ζήτημα των πληττόμενων ελαιοπαραγωγών τύπου «καλαμών».

 

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε απο την  μη συμπερίληψη των παραγωγών βρώσιμης ελιάς στη Δράση «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19», κάτι που απασχολεί πολλούς παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

 

Υπενθυμίζεται πως, σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης που εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα  Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, ενεργοποιήθηκε  μέτρο του ΥΠΑΑΤ ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά ενισχύσεις για όλες τις ελαιοποιήσιμες ποικιλίες των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Οπως αναφέρει ο κ. Σταικούρας το Υπουργείο Οικονομικών έχει ενισχύσει με 150 εκατομμύρια ευρώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

 ''Η  Κυβέρνηση , τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας ,  θα συνεχίσουν συστηματικά και οργανωμένα, τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους''. 

    

Απόψεις