Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στη Σπερχειάδα -Προς αυστηρό λοκντάουν η περιοχή

Αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής σήμερα στην Σπερχειάδα . H αναστολή λειτουργίας της Λαικής Αγοράς στην πόλη της Σπερχειάδας για σήμερα αποφασίσθηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη μελών της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης.
​​Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Τ.Κ. Σπερχειάδας, το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, επιβάλλεται η ανάληψη πρόσθετων δράσεων προκειμένου να περιορίσουμε την αύξηση των κρουσμάτων περαιτέρω, σημειώνουν απο την Δημοτική Αρχή .
Στην σύσκεψη ελήφθησαν  υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης και τα ευρήματα, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 , αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της Λαικής , ενω πρόταση για να τεθεί η Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας σε αυστηρό λοκντάουν θα υποβάλλει στην Περιφέρεια  ο Δήμος Μακρακώμης  .

 

Η Ανακοίνωση  του Δημάρχου Μακρακώμης Γιώργου Χαντζή :

«Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι στα πλαίσια πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού (Covid-19) αύριο Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος μας σε συνεργασία με δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στη Σπερχειάδα (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Αγία Παρασκευή) από τις 9:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν, προκειμένου να υποβληθούν σε ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test). Η διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό (covid-19) θα πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. 

Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρουν το ΑΜΚΑ τους. 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Γεώργιος Ε. Χαντζής