Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην Αταλάντη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας για τα προβλήματα των Ρομά

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γεώργιος Σταμάτης επισκέφθηκε την Αταλάντη για τα προβλήματα διαβίωσης των Ρομά .  Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα εγινε ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ . Μαζί με το Δήμαρχοκαι υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου  ο κ. Σταμάτης επισκέφθηκε  τους χώρους που διαμένουν οι Ρομά στο Δήμο Λοκρών προκειμένου να αποκτήσει άμεση εικόνα από τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το υπουργείο  χρηματοδότησε με το  ποσό των  10.000 ευρώ το Δήμο Λοκρών στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό για τους Ρομά . Τα χρήματα αυτά αξιοποιήθηκαν για επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε έναν από τους χώρους διαμονής τους.
Μέσα από την επίσκεψη - αυτοψία του Γενικού Γραμματέα φάνηκαν οι αδυναμίες των συνθηκών διαβίωσης τους και συμφωνήθηκε να εξεταστούν από κοινού τα περιθώρια παρέμβασης βελτίωσης της πρόσβασιμότητας και της περαιτέρω επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, ώστε περισσότεροι Ρομά να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, περιορίζοντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness