Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην Περιφέρεια Στερεάς η υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας

 

Η Σλοβακία ηταν μια απο τις χώρες που στήριξαν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου . Στο φλεγόμενο μέτωπο της Βόρειας Εύβοιας, βρέθηκαν το καλοκαίρι  75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

 Η Σλοβακία ηταν η  χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , για παροχή διεθνούς βοήθειας προς τη χώρα μας για αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων.
Χθες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί  την Υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Ingrid Brocková και την Πρέσβυ Iveta Hricova, τις οποίες και ευχαρίστησε για την ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να προσκαλέσω τους πυροσβέστες, μέσω της υφυπουργού, να επιστρέψουν στη βόρεια Εύβοια ως τουρίστες, για να τους ευχαριστήσει , αλλά και να διαπιστώσουν ότι η ομορφιά του τόπου μας είναι ανεξάντλητη.
 
''Στις συζητήσεις που είχαμε με την Υφυπουργό, αναδείξαμε πεδία και δυνατότητες κοινών δράσεων και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε πιο εντατικά για την προώθηση του τουριστικού και αγροδιατροφικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας στη Σλοβακία'' δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός .

    

randomness