Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Στον Αδωνι Γεωργιάδη ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τις πηγές Καλλιδρόμου

Eρώτησή  προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καλλιδρόμου (Ψωρονέρια), κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς . 

Ο κ. Κοτρωνιάς ζητά  την  παρέμβαση του υπουργού  στο ΤΑΙΠΕΔ με δύο εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες να έχουν ως αποτέλεσμα την παραχώρηση στον Δήμου Λαμιέων και συγκεκριμένα:
1) Να επανέλθει το ΤΑΙΠΕΔ με νέα συμφωνία για την αξιοποίηση των πηγών Καλλιδρόμου από τον Δήμο Λαμιέων με παραχώρηση για 25 χρόνια τουλάχιστον ή

2) Να επανέλθει η διαχείριση των πηγών Καλλιδρόμου στην ΕΤΑΔ και να ισχύσει η ήδη υφιστάμενη εικοσιπενταετής σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο Λαμιέων.


Σε όλη την Ελλάδα πηγές σαν αυτή (που δεν είναι εθνικής σημασίας ) και είχαν τη δυνατότητα οι Δήμοι να παρέμβουν, έχουν αξιοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με ευεργετικές συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες αλλά και στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών.
Σύμφωνα με τον κ. Κοτρωνιά ,  επειδή κανένας επενδυτής δεν θα διαθέσει κεφάλαια για την αξιοποίηση των πηγών Καλλιδρόμου, αφού η πηγή των Θερμοπυλών που βρίσκεσαι σε σχετικά κοντινή απόσταση, και η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί αυτόνομα, τόσο ιαματικά όσο ιστορικά και πολιτιστικά, θα πρέπει οι πηγές Καλλιδρόμου να παραχωρηθούν στο Δήμο Λαμιέων .

   

randomness