Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ

Πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες υποψηφίους βάζοντας σταθερά στο κάδρο πέραν της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον πρωθυπουργό.

H αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει την ελάχιστη βάση εισαγωγής έστω για φέτος, εν μέσω πανδημίας. “Η μόρφωση είναι δικαίωμα, οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τη μετατρέψει σε προνόμιο” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει ψηλά το θέμα στην ατζέντα της.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τον προβλεπόμενο αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων είχε καταθέσει τρεις φορές επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αναδεικνύοντας τις ευθύνες του ιδίου του κ. Μητσοτάκη για το θέμα.

“Όπου βλέπετε Κεραμέως να θεωρείτε ότι μιλάει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης” αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας πως προχθές από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τους Κεραμέως και Μητσοτάκη “ντήλερς” ιδιωτικών συμφερόντων αφού ουσιαστικά ωθούν τους νέους ανθρώπους σε ιδιωτικά ιδρύματα, όπου δεν ισχύει καμία βάση εισαγωγής. Επιπλέον, από την Κουμουνδούρου θυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε και τις τρεις φορές να απαντήσει στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα την τελευταία φορά έγινε και το απίστευτο σκηνικό με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα να εμποδίζει τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει κλείνοντάς του και τα μικρόφωνα γνωρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επρόκειτο να καταγγείλει την εξαφάνιση του πρωθυπουργού και την απροθυμία του να δώσει απαντήσεις για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

randomness