Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Λαμιέων με τους Δήμους Σπάρτης και Αλιάρτου – Θεσπιέων

 

 

               Η εναρκτήρια τελετή αδελφοποίησης του  Δήμου Λαμιέων, με το Δήμο Σπάρτης και το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σπάρτη . Η αδελφοποίηση αυτή γίνεται  μετά από σχετική απόφαση που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, τον Φεβρουάριο του 2020,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δυόμισι χιλιάδες (2.500) χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών.

Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας και της Πολιτείας,  υπογράφτηκε σχετικό πρωτόκολλο από τους Δημάρχους των τριών πόλεων που τους συνδέει το ιστορικό αυτό γεγονός και τέθηκε το πλαίσιο κοινών δράσεων, για την ανάδειξη της Μάχης των Θερμοπυλών και της αυτοθυσίας των Σπαρτιατών και των Θεσπιέων, καθώς και αναζήτησης κοινών λύσεων σε θέματα που αφορούν στους τρεις Δήμους.

 

 

 

 

            Η αδελφοποίηση των πόλεων θα ολοκληρωθεί μετά από πραγματοποίηση αντίστοιχων τελετών και στις έδρες των Δήμων Αλιάρτου-Θεσπιέων και Λαμιέων, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί από τους εκπροσώπους των Δήμων.

Στην τελετή αδελφοποίησης συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Λαμιέων, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο, τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυροδήμο, την  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Αμαλία Ποντίκα, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Ρούλια, Παρασκευή Αργύρη, Γιώργο Παπανικολάου και  Μίλτο Τσιρώνη και τη Γενική Γραμματέα Ευσταθία Χριστοπούλου.

 

 

 

 

 

 

«….Η  θυσία του Λεωνίδα, των 300 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιέων στις Θερμοπύλες,  δεν είναι μόνο ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, που σημάδεψε το μέλλον της ιστορίας της Ελλάδος και της Ευρώπης, είναι και το γεγονός που ενώνει σήμερα τις τρεις σύγχρονες, όμορφες, ελληνικές πόλεις, τη Λαμία, τη Σπάρτη και τις Θεσπιές, σε έναν άρρηκτο διαχρονικό δεσμό, φτιαγμένο από τις υψηλότερες ανθρώπινες αξίες'' υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος .

            'Αξίες, που αναδείχθηκαν , οπως είπε , στο χώρο των Θερμοπυλών, στέλνοντας το μήνυμα ότι: όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η ζωή δεν είναι το ύψιστο αγαθό, αλλά η προϋπόθεση και ο θεμελιώδης όρος, για την αρετή και την ηθικότητα.

 Με την διαδικασία   αδελφοποίησης εκπληρώσαμε  ένα χρέος  τιμής στους προγόνους, υπογράμμισε ο κ. Καραίσκος  στέλνοντας  το μήνυμα της  συμβίωσης των λαών με τιμή και σεβασμό προς όλους.

            Ο Δήμαρχος Λαμιέων ευχαρίστησε τον  Δήμαρχο της Σπάρτης Πέτρο Δούκα  για τη φιλοξενία και να συνεχάρη  όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης  την οποία κατάφεραν  να  μετατρέψουν σε γιορτή φιλίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού.