Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Θανάσης Γιαννόπουλος : ''Το ΕΣΥ Θα αντέξει τη δοκιμασία της πανδημίας του κορονοϊού ''

Ένα δημόσιο σύστημα υγείας δεν δημιουργείται μέσα σε μήνες αλλά είναι ένα προϊόν, δημιούργημα διαχρονικής προσπάθειας.

Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να σχολιάσω πολλές ανακρίβειες που έχουν αναφερθεί τη στιγμή που έχω υπηρετήσει το δημόσιο σύστημα υγείας ως πανεπιστημιακός από τότε που πρωτοεφαρμόστηκε με τον ιδρυτικό νόμο 1397 από το 1983 έως σήμερα.

Όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να ενδυναμώσουν, να βελτιώσουν, να τροποποιήσουν επί τα βελτίω το σύστημα υγείας με νέες υποδομές και στελεχιακό δυναμικό.

Όλοι ανεξαιρέτως οι Υπουργοί και οι Υφυπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ καταβάλουν και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βελτιώσουν ένα σύστημα υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εποχής και των νέων επιδημιολογικών μοντέλων της κοινωνίας μας και του κόσμου ολόκληρου.

Αν υπήρξαν κάποιες ενδεχομένως αστοχίες ή αβελτηρίες δεν έγιναν από πρόθεση σκοπιμότητας αλλά από άστοχες ενέργειες, παραλήψεις και οικονομικές δυσκολίες.

Σήμερα όμως έχουμε ένα σύστημα που πιστεύω ακράδαντα ότι θα αντέξει τη δοκιμασία της πανδημίας του κορονοϊού εφόσον βέβαια τηρήσουμε τα μέτρα της Κυβέρνησης που και ενδεδειγμένα και επιβεβλημένα είναι.

Πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε για να σταθούμε όρθιοι, να έχουμε τις λιγότερες απώλειες από τον κορονοϊό και να μπορέσουμε να σώσουμε συνανθρώπους μας και από τρέχοντα νοσήματα της καθημερινής μας ζωής, όπως ισχαιμικά, καρδιαγγειακά επεισόδια, εγκεφαλικά επεισόδια, τροχαία επίπλοκα ατυχήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κ.α., αναπνευστικά και νεφρολογικά συμβάματα και τόσα άλλα νοσήματα.

ΔΥΝΑΜΗ – ΚΟΥΡΑΓΙΟ – ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ προς τις εξαγγελίες της επιστημονικής κοινότητας και θα σταθούμε ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.

Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε Σ Π Ι Τ Ι

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Καθηγητής Χειρουργικής

τ. Υφυπουργός Υγείας

   

Απόψεις

Σε ανθρώπους όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας, αξίζει το: "Η Πατρίς Ευγνωμονούσα". Για το ήθος, την ευπρέπεια, την ψυχραιμία και την επιστημοσύνη που ο "Στρατηγός" οδήγησε τα...
randomness