Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θανάσης Ζεκεντές : ''Θέλουμε να ενισχύσουμε την κινητικότητα των κατοίκων χωρίς αυτοκίνητο

 

 

''Θέλουμε να ενισχύσουμε την κινητικότητα των κατοίκων χωρίς αυτοκίνητο, πράγμα που είναι ζήτημα αλλαγής νοοτροπίας και καλλιέργειας της κατάλληλης κουλτούρας'' είναι το μήνυμα του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ με αφορμή την συμμετοχή του Δήμου στη ν ευρωπαική εβδομάδα κινητικότητας .

Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει στον εορτασμό μέσω της υλοποίησης προειδοποιητικής σήμανσης και διαγράμμισης σε σημεία που ενέχουν επικινδυνότητα όπως είναι τα σχολεία ή κεντρικές διασταυρώσεις. Παράλληλα, οπως μας ενημερώνει η Δημοτική Αρχή , βελτιώθηκε η σήμανση θέσεων ΑμΕΑ και βελτιώθηκαν ή δημιουργήθηκαν ράμπες ΑμΕΑ.

Το επόμενο βήμα  της Δημοτικής Αρχής  είναι να στοχεύσει  στους νεώτερους σε ηλικία κατοίκους και ειδικά στα παιδιά . Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι  να ενισχύσει  περαιτέρω τις υποδομές πεζοδρόμων,  να αναπτύξει  την ποδηλατική κουλτούρα και  να εργαστεί για το σεβασμό των αναγκών των ΑμΕΑ μέσω των κατάλληλων παρεμβάσεων στις προσβάσεις τους.«Στόχος μας είναι μέσα από τις παρεμβάσεις σήμανσης, διαγράμμισης και υποδομών πρόσβασης να δώσουμε την κατεύθυνση της προστασίας και διευκόλυνσης των μετακινήσεων με ασφάλεια των πεζών, των ποδηλατών και των ΑμΕΑ στον τόπο μας'' δηλώνει ο Δήμαρχος Λοκρών  Αθανάσιος Ζεκεντές

 

Η Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η εκστρατεία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και προσβάσιμες για όλους.

 

Το φετινό θέμα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (16-22 Σεπτεμβρίου 2021) είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» . 

 

 

  

 

 

Φωτογραφίες

    

randomness