Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θερίζει ο κορωνοιός στη Μαλεσίνα-Πρόσθετα μέτρα ζητά απο τον ΕΟΔΥ ο Δήμαρχος Λοκρών

Θερίζει ο κορωνοιός στη Λοκρίδα καθώς σημερινό αποτέλεσμα των rapid τεστ στη Μαλεσίνα είναι τέτοιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, από κινητό κλιμάκιο ελέγχου του Ε.Ο.Δ.Υ. Φθιώτιδας, δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας, με αυτοκίνητα (drive through) για λόγους τήρησης αποστάσεων.

386 κάτοικοι της Μαλεσίνας έκαναν rapid test εκ των οποίων τα 40 ήταν θετικά, ήτοι 10,4%.Πλέον όλος ο πληθυσμός της Μαλεσίνας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός δεδομένου πως η διασπορά είναι τέτοια που οποιαδήποτε μη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι επικίνδυνη.

Σε συνέχεια των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων στο 1ο και 2ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Μαλεσίνας με εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εκδοθούν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των εν λόγω σχολικών μονάδων για δύο εβδομάδες.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε:

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών και ειδικά της Μαλεσίνας'' δηλώνει ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές .

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Ζεκεντές  με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας και την Πολιτική Προστασία εξέφρασε την άποψη του πως τα μέτρα επιπέδου αυξημένου κινδύνου που ισχύουν για το Δήμο Λοκρών  έως το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου, δεν είναι επαρκή για την Κοινότητα Μαλεσίνας, για την οποία ζητά  να ληφθούν πρόσθετα μέτρα  .

Παράλληλα, νέοι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στον Δήμο Λοκρών και πιο συγκεκριμένα αύριο, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα γίνουν έλεγχοι στη Λάρυμνα, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στην Αταλάντη και την Τρίτη 2 Μαρτίου στο Μαρτίνο.