Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Θύμιος Καραίσκος : Μονόδρομος η δημοπράτηση νέου εργου για το ΧΥΤΑ

Το γόρδιο δεσμό ενός εργου που βασάνιζε επι επτά ολόκληρα χρόνια το Δήμο Λαμιέων και οι φάκελοι σέρνονταν στις δικαστικές αίθουσες και απο υπηρεσία σε υπηρεσία χωρίς μέχρι σήμερα να μπορεί κανένας να βγάλει ακρη ,  αποφάσισε να κόψει την Τετάρτη το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας , σε μια εξαντλητική διαδικασία που κράτησε πέντε ολόκληρες ωρες ! Μονόδρομο χαρακτήρισε τη λύση που επιλέχτηκε απο τη Δημοτική Αρχή , ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος και που δεν είναι αλλη απο την ακύρωση του παλιού διαγωνισμού και την προκήρυξη νέου εργου με μικρότερο προυπολογισμό απο το προηγούμενο .

Ρεπορτάζ : Χρήστος Αλεξανδρής 

 

Το πολιτικό ενδιαφέρον της προχθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης , εντοπίζεται στο γεγονός οτι καμία δημοτική παράτξη δεν ψήφισε τελικά να συνεχιστεί ο αρχικός διαγωνισμός που  είχε φτάσει εξω απο την πόρτα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να γίνει ο απαραίτητος προσυμβατικός ελεγχος . Ακόμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας που ολο το προηγούμενο διάστημα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα ο διαγωνισμός του ΧΥΤΑ υπερθεμάτιζαν στις συνεδριάσεις της  Οικονομικής Επιτροπής υπέρ της συνέχισης του διαγωνισμού , αναγκάστηκαν κάτω απο το φώς των νέων δεδομένων να αλλάξουν στάση και στην τελικά κρίσιμη ψηφοφορία που εγινε στο Δημοτικό συνβούλιο Λαμίας να ψηφίσουν λευκό . Απο την αρχική θέση της συνέχισης του διαγωνισμού , μετακινήθηκαν τόσο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Νίκου Σταυρογιάννη , οσο και οι παρατάξεις του Θωμά Στάικου και της Λαικής Συσπείρωσης με τον δημοτικό σύμβουλο  Γιώργο Δελιχά να ψηφίζει λευκό , ενω στην Οικονομική Επιτροπή του Φεβρουαρίου είχε υποστηρίξει τη συνέχιση του διαγωνισμού .  Λευκό ψήφισε και η παράταξη του πρώην Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη , αν και αρχικά είχε υποστηρίξει τη συνέχιση του διαγωνισμού και τον ελεγχο της σύμβασης απο το Ελεγκτικό Συνέδριο . 

''Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι αυτή η δημοτική αρχή είναι για τα δύσκολα. Είπαμε και χθες ότι πρόκειται για έναν πολυμέτωπο αγώνα. Ξέρουμε ότι θα κριθούμε και μάλιστα σκληρά για το αποτέλεσμα'' αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος .

''Το αποτέλεσμα , υποστηρίζει ο κ. Καραίσκος ,  θα είναι η ολοκλήρωση των έργων και η άριστη λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικότερα''.Και καταλήγει στη δηλωσή του λέγοντας τα εξής : 

''Είναι θετικό ότι χθες κανένας και το σημειώνω αυτό κανένας από οποιαδήποτε παράταξη δεν ψήφισε να συνεχιστεί μια κατάσταση, που προκαλούσε αιμορραγία στο Δήμο.Επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη σοβαρή λύση.  

Υπάρχει μία και μοναδική λύση. Αυτή που προτείναμε και που υπερψηφίστηκε''.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο αυριανό φύλλο του Λαμιακού Τύπου 

 

 

                             

 

 

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness