Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στη Λαμία ο Γιώργος Σταθάκης

Τη στρατηγική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των τριών μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και τις προτάσεις του κόμματος για την επαναφορά της δικαιοσύνης στην εργασία, στην οικονομία και στην κοινωνία στον τόπο, παρουσίασε από τη Λαμία, ο επικεφαλής της Επιτροπής των Προγραμματικών Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, στην ανοικτή διαβούλευση – συζήτηση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση της Πέμπτης (8/7), ο κ. Σταθάκης, σημείσε πως: "Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λέει πως θα γίνει πράσινη μετάβαση, πως θα αντιστραφεί η πορεία της οικονομίας από την παρακμή χρόνων σε μια οικονομία με παραγωγική και τεχνολογική ανασυγκρότηση και στροφή στην πραγματική οικονομία και πως θα μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες με τρεις τρόπους που προτείνει το πρόγραμμα. Αποκατάσταση του κόσμου της εργασίας με συλλογικές διαπραγματεύσεις και βελτίωση των μισθών, ισχυρό δημόσιο κοινωνικό κράτος σε Παιδεία και με το νέο ΕΣΥ και με ισχυρή μείωση των κοινωνικών ανιστοτήτων και φυσικά με μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος για μια δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Και τέλος προτείνει ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στα θέματα της χωροταξίας, του περιβάλλοντος, της δικαιοσύνης, του νομικού πλαισίου για τα ΜΜΕ, τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και τον πλήρη εξευρωπαϊσμό των δικαιωμάτων στην Ελλάδα ούτως ώστε να υπάρει ένας κοινός βηματισμός με την Ευρώπη στα θέματα των δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα. Αυτές είναι οι κεντρικές ιδέες του προγράμματος, από σήμερα ξεκινάμε μια καμπάνια πανελλαδικά, να συζητάμε, να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στους πολίτες και να ανοίξουμε ένα διάλογο μαζί τους, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε, μια μεγάλη, πλατιά πολιτική συμμαχία, έναν πόλο προοδευτικό ο οποίος στις επόμενες εκλογές, θα μπορεί να τις κερδίσει".

Ερωτηθείς για το πλεονέκτημα του προγράμματος αυτού, προκειμένου να πεισθεί ο λαός, ο κ. Σταθάκης απάντησε: "Το μεγάλο πλεονέκτημα, είναι ότι είναι ένα πρόγραμμα το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας, προσβλέπει σε μια πράσινη μετάβαση τα οφέλη της οποίας, μοιράζονται ισότιμα στην κοινωνία, η κοινωνία δηλαδή είναι παρούσα, αποτρέπει το μεγάλο κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού και ταυτόχρονα με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δημιουργεί συνθήκες ισότιμης κατανομής των πλεονεκτημάτων που θα φέρει η νέα ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Άρα είναι ένα πρόγραμμα με ισχυρούς κανόνες δικαιοσύνης, στην ανάπτυξη, στην πράσινη μετάβαση, στην πρόσβαση των πολιτών στις βασικές υπηρεσίες υγείας, παιδείας και με εξοβελισμό των ακραίων φαινομένων κοινωνικών ανισοτήτων που βιώνει η ελληνική κοινωνία".

 

 

 

Φωτογραφίες

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...
randomness