Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τιθορέα : Διαμαρτυρία των κατοίκων την Κυριακή για τα δρομολόγια των τρένων

• Αθανασία Στιβακτή :''Είναι αδιανόητο  ένας ολόκληρος Δήμος με πάνω από 10.000 κατοίκους να μην μπορεί να έχει την πρόσβαση που του αρμόζει μέσω του Σιδηροδρομικού Σταθμού''

 

«Δεν δεχόμαστε την διακοπή κανενός δρομολογίου τρένου …»  αποφάσισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας  και ετοιμάζουν κινητοποίηση – διαμαρτυρία το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στις 11:00 στον σταθμό της Κάτω Τιθορέας .

Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής  διαμαρτύρονται για την διακοπή των δρομολογίων  Intercity  στον σταθμό της Κάτω Τιθορέας  με αποτέλεσμα τις μεγάλες δυσκολίες στην μετακίνηση των κατοίκων προς Αθήνα.

Το αίτημα των κατοίκων στηρίζει η  δήμαρχος Αμφίκλειας  –Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή , η οποία μιλώντας  στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για  το θέμα τόνισε :   

 « Το τρένο αποτελεί το κυριότερο μέσο μεταφοράς των κατοίκων όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στο Δήμο μας ανήκουν 4 σταθμοί τρένου ένας εκ των οποίων της Τιθορέας που ανακαινίστηκε πλήρως και αποτελεί στολίδι για την περιοχή. Εδώ και αρκετούς μήνες έχει γίνει η διακοπή των δρομολογίων intercity στο σταθμό της Τιθορέας. Παρ’ όλες τις παρεμβάσεις μας στην προηγούμενη κυβέρνηση από τα τέσσερα δρομολόγια που διακόπηκαν (52, 55, 56, 59) μόνο τα δύο επαναλειτούργησαν ένα εκ των οποίων δεν εξυπηρετεί τόσο το επιβατικό κοινό.

Δυστυχώς η περιοχή μας μένει αποκομμένη καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες δεν υπάρχει δρομολόγιο τρένου για την Αθήνα. Τα δρομολόγια 55 και 56 σταματάνε σε όλους τους σταθμούς εκτός Τιθορέας και Δομοκού. Άξιο να σημειωθεί είναι ότι όταν τα συγκεκριμένα δρομολόγια σταμάταγαν στο σταθμό της Τιθορέας μηνιαία τα εισιτήρια ήταν περίπου στις 22.000 ενώ τώρα δεν ξεπερνάνε τα 15.000. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 7.000 άτομα δεν εξυπηρετούνται είτε βρίσκουν άλλον τρόπο μεταφοράς όπως ΚΤΕΛ.

 Είναι αδιανόητο και διαμαρτυρόμαστε έντονα ένας ολόκληρος Δήμος με πάνω από 10.000 κατοίκους να μην μπορεί να έχει τη πρόσβαση που του αρμόζει μέσω του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Με ένα σταθμό στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, που δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, που μας δεσμεύθηκαν για τη λειτουργία προαστιακού. Εμείς που διατυμπανίζουμε την αστικοποίηση, την επιστροφή νέων στο τόπο μας , την τουριστική ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας δεν δεχόμαστε την διακοπή κανενός δρομολογίου στο βωμό του κέρδους. Είμαστε εδώ να αγωνιστούμε και να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την επαναλειτουργία των δρομολογίων  από το Σταθμό της Τιθορέας και να προτείνουμε την κινητοποίηση όλων των φορέων και των κατοίκων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 και τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα οργανώσει την κινητοποίηση''.