Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βραβείο «Κάρολος Κουν» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης για την παραγωγή του «Ο Ζητιάνος»

Μια μεγάλη τιμητική διάκριση, που έρχεται να αναγνωρίσει το θεατρικό έργο που παράγεται στον τόπο μας, απέσπασε  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στην τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» και των Βραβείων Κριτικών Μουσικής, Θεάτρου και  Χορού 2018.

Σε ειδική τελετή, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, βραβεύτηκε η σκηνοθέτης Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτου με το βραβείο νέου ή πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη του θεάτρου για την παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης «O Ζητιάνος».

Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, ήταν μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και της βραβευμένης ομάδας ΑΝΙΜΑ σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Έπαιζαν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Μπιλάλη, Μαρία Καρακίτσου, Λευτέρης Παπακώστας και Γιώτα Τσιότσκα. Η παράσταση μετά τη Λαμία ταξίδεψε και σε άλλες θεατρικές σκηνές αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις από κοινό και κριτικούς.

''Ως Δημοτική αρχή και ως δημότες, είμαστε περήφανοι για το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων που ανεβαίνουν στην Κεντρική μας Σκηνή και ταξιδεύουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε ολόκληρη τη χώρα, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο μας'' δηλώνει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη .

Φωτογραφίες

   

randomness