Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Εφαρμογή επιτρέπει υποστήριξη από απόσταση

Καθώς οι διοργανωτές πρωταθλημάτων στην Ιαπωνία, προετοιμάζονται για μια προσεκτική επιστροφή στην δράση μετά την αναστολή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μια εταιρεία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους φιλάθλους να υποστηρίζουν από απόσταση τις ομάδες τους, που θα παίζουν μπροστά σε άδειες εξέδρες.
  Το πρωτάθλημα Nippon Professional Baseball της Ιαπωνίας έχει προγραμματιστεί να ξαναρχίσει στις 19 Ιουλίου, ενώ το ποδόσφαιρο της J.League αναμένεται να αρχίσει μερικές εβδομάδες αργότερα. Φυσικά δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες μολύνσεις.

  Το σύστημα Remote Cheerer επιτρέπει στους φιλάθλους να παρακολουθούν αγώνες στην τηλεόραση, από το σαλόνι του σπιτιού τους, υποστηρίζοντας τους παίκτες στο γήπεδο μέσω των smartphone τους, στέλνοντας είτε μια προ-ηχογραφημένη ιαχή, είτε ένα προσωπικό μήνυμα.
    Τα μηνύματα αυτά, θα αντηχούν γύρω από το γήπεδο σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα μεταδίδονται από μεγάλα ηχεία.
    Η Yamaha Corporation, η οποία έχει αναπτύξει την εφαρμογή, πρόσφατα δοκίμασε το σύστημα στο χωρητικότητας 50.000 θεατών, Shizuoka Stadium ECOPA, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για ποδόσφαιρο, από δύο συλλόγους της J.League, την Τζουμπίλο Ιβάτα και την Σιμιζού Σ-Παλς, να συμμετέχουν στην δοκιμή.
     Οι οπαδοί που παρακολούθησαν την δοκιμή από την τηλεόραση μπόρεσαν να... υποστηρίξουν την ομάδα τους, μέσω 58 ηχείων. 
    «Σε ένα σημείο κατά την διάρκεια της δοκιμής του συστήματος, έκλεισα τα μάτια μου και ένιωθα ότι οι οπαδοί ήταν εκεί μαζί μου στο γήπεδο», δήλωσε ο Κεισούκε Ματσουμπαγιάσι, υπεύθυνος του σταδίου. «Αυτό το σύστημα είχε τη δυνατότητα να ενθαρρύνει τους παίκτες ακόμη και σε ένα στάδιο αυτού του μεγέθους».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

   

Απόψεις

randomness